Kaza anları kamerada

Manisa'da MOBESE kameraları tarafından çeşitli zamanlarda kaydedilen trafik kazalarında, bir anlık dikkatsizliğin nasıl can ve mal kaybına sebep olduğunu gösteriyor.

Manisa'da bu yılın Nisan ayında faaliyete geçen MOBESE sistemi sayesinde, İzmir-İstanbul karayolunun Manisa'dan geçen bölümü dahil olmak üzere kent trafiğinin yoğun olduğu tüm bölgelerde mevcut olan kameralar, başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli olayları 24 saat kesintisiz kaydediyor.
[** **](https://www.mynet.com/kaza-anlari-kamerada-2689309-myvideo)
Bu görüntüler içerisinde yer alan yaya ve sürücü hatalarının neden olduğu trafik kazaları, bir anlık dikkatsizliğin ne denli kötü sonuçlara yol açabileceğini gözler önüne seriyor.
İl Emniyet Müdürlüğü son aylarda MOBESE kameraları tarafından kaydedilen trafik kazalarının görüntülerini basın bürolarına dağıttı:
-İlk görüntüde, Devlet Hastanesi kavşağında meydana gelen kazada, İstasyon Caddesi'nden kavşağa giren bir otomobil Cumhuriyet Bulvarı'ndan gelen özel halk otobüsüne tam ortasından çarpıyor. Otobüs kavşağı geçerken, motor bölümü hurdaya dönen otomobil olduğu yerde kalıyor.
-Aynı yerde ve yine aynı kamera tarafından kaydedilen ikinci kazada ise, bu kez otomobilin geldiği yönden bir yolcu midibüsü kavşağa giriyor ve bir otomobili altına alıyor.
-Kenan Evren Sanayi Sitesi (KESS) kavşağında meydana gelen bir diğer kazada, kavşaktan geçen bir motosikletliye hızla gelen otomobil çarpıyor. Motosikletin üzerinden yola savrulan sürücü bir süre yerde acılar içinde kıvranıyor.
-Yine aynı kavşakta bu kez bir tanker, yine yola aniden çıkan bir başka motosiklete çarpıyor. Sürücü metlerce ileriye savruluyor.
-Manisa-Turgutlu karayolu Kırtık Mezarlığı önünde meydana gelen kazada ise, aşırı alkollü olduğu bildirilen bir sürücü otomobiliyle yoldan çıkarak şarampole yuvarlanıyor.