Kaza geçiren gencin yaşam mücadelesi

İZMİR (İHA) - İzmir'de 5 yıl önce motosikletiyle geçirdiği trafik kazası sonucu bitkisel hayata giren ve annesinin yardımıyla yaşatılan Gökmen Gök, yardımseverlerin ve doktorların yardımını bekliyor. Kazadan sonra oğlunu bir bebek gibi besleyen anne Gülperi Eryaman, maddi ve manevi olarak tükendiğini, artık yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Konak'ta 22 Temmuz 2000 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyninden zarar gören ve 9 ameliyat geçirerek ölümle mücadele eden Gökmen Gök yardım bekliyor. Annesi Gülperi Eryaman tarafından 24 saat boyunca bakımı yapılan 34 yaşındaki Gök, hayata tutunmak için çaba gösteriyor. Oğlunun kazadan sonra bitkisel hayata girdiğini ve yatağa bağımlı hale geldiğini söyleyen Gülperi Eryaman, "Oğlum kazadan sonra bitkisel hayata girerek yatağa bağlı yaşıyor. Ona bir bebek gibi bakıyorum. Gözünü açamıyor, konuşamıyor ve kımıldayamıyor. Ağızdan beslendiği için çok zorluk çekiyorum. Onu yaşatmak için evlerimi sattım, ancak artık tükendim. Tedavisine ve ilaçlarına yetişemiyorum. Eşi 2 yıl önce ayrıldı, bende oğluma bakmak zorundayım" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Oğlunun bir gün yürüyüp konuşacağına inandığını söyleyen anne Eryaman, "Oğlumun ben ayağa kalkacağına inanıyorum. Şimdiye kadar 9 adet ameliyat geçirdi. Şimdi fizik ve rehabilatasyona ihtiyaç var. Ben bilmediğim için fizik tedavisini yapamıyorum. Kendi imkanlarımla sadece ellerini oynatabildik. Valilikten ve işadamlarından yardım bekliyorum. En azından her bir doktorun gelip oğlumu tedavi etmesini istiyorum. Hastalığında bir gelişme var mı, yok mu diye. Çalışamadığım için maddi güçlük çekiyor, ev kiramı ödeyemiyorum. Herkesten yardım bekliyorum. Hep bir olup Gökmen'i ayağa kaldıralım" diyerek yardım istedi.

Doktorların yaşamaz dediği Gökmen Gök annesi sayesinde yaşama tutunurken, birçok arkadaşı da onu yalnız bırakmıyor. Kazadan önce DJ'lik yapan Gök'ün en çok istediği tekrar motor kullanmak ve radyodan sevenlerine seslenmek. İsteklerini sadece gözleriyle anlatan Gök, tekerlekli sandalye düzeyine gelmek için mücadele ediyor.