Kaza Kurşunuyla Ölen Askerin Ismi Kütüphaneye Verildi

Şırnak'ta kaza kurşunuyla öldüğü belirtilen Piyade Er Ahmet Turan Kargavuş'un ismi kütüphaneye verildi.

Şırnak'ta kaza kurşunuyla öldüğü belirtilen Piyade Er Ahmet Turan Kargavuş'un ismi kütüphaneye verildi.

Cemaat tarafından Selçuklu Akşemsettin Camii içerisinde oluşturulan kütüphane, Cuma namazı sonrası Kargavuş'un babası Kenan Kargavuş, Albay Ahmet Çavdar, Albay Sedat Beşir ve Yarbay Sadık Derindere tarafından gerçekleştirildi. Dua okunmasının ardından kütüphaneyi gezen askeri yetkililer, örnek bir çalışma olduğunu belirterek kütüphaneye kitap bağışında bulundu.

Selçuklu Akşemseddin Cami Derneği Başkanı Mahmut Uşti, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kargavuş'un ismini yaşatmak için kütüphane kurmayı düşündüklerini belirterek, "Bundan sonra burası devamlı olarak arkadaşlarının da onu anacakları, okumalarını geliştirecekleri, sohbet edecekleri bir yer olacak. Tüm camilere de örnek olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kargavuş'un babası Kenan Kargavuş ise oğlunun ismi verilen kütüphanede emeği geçenlere teşekkür etti.

Piyade Er Ahmet Turan Kargavuş, geçtiğimiz ekim ayında, Şırnak Akdizgin 6. Motorlu Piyade Tugayı 2. Tabur'da vatani görevini yaptığı sırada kaza kurşunuyla hayatını kaybetmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: