Kaza olmaması için çalışma yapan polise otomobil çarptı

TOKAT (İHA) - Tokat'ın Turhal ilçesinde yolda oluşan çukurları kaza olmaması için kapatan işçilere yardımcı olmak için trafik akışı sağlayan polis, otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Turhal ilçesi Bölge Trafik İstasyonu yakınlarında akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Osman Erol S. idaresindeki 60 DA 628 plakalı otomobil, kaza olmaması için yolda oluşan çukurları kapatmak isteyen görevlilere trafik akışının sağlanması için yardımcı olan Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Amirliği'nde görevli polis memuru Saldıray Altıntaş'a (32), ardından da hızını alamayarak yolda çalışma yapan iş makinesine çarptı. Kazada, polis memuru Saldıray Altıntaş ile otomobilde bulunan Adalet Sözer, yaralandı. Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Ağır yaralanan polis memuru Saldıray Altıntaş'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, kolunun kopmak üzere olduğu ileri sürülen Adalet Sözer ise ilk müdahalesini ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi altına alınan polis memuru Saldıray Altıntaş'a kan vermek için meslektaşları birbiriyle yarıştı. Tokat Emniyet Müdürü Ömer Aydın, hastaneye giderek polis memurunun durumu ile ilgili bilgi aldı. Gece geç saatlere kadar hastanede gelişmeleri takip eden İl Emniyet Müdürü Aydın, yaptığı açıklamada, " Turhal Karayolu'nda oluşan çukurların bir kazaya sebebiyet vermemesi için kapatma çalışması sırasında kaza meydana gelmiş. Olayın şokunu yaşayan bir polis memurumuzun Turhal'da tedavisi devam ediyor. Kazada ağır yaralanan diğer polis memurunun ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Doktorların verdiği bilgiye göre durumu ciddiyetini koruyor" dedi.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.