Kaza yapan muhabirleri vuran zanlılardan biri yakalandı

İzmir'in Konak ilçesinde, bir trafik kazasının ardından çıkan tartışmada iki gazeteciyi tabancayla yaraladığı iddia edilen...

İzmir'in Konak ilçesinde, bir trafik kazasının ardından çıkan tartışmada iki gazeteciyi tabancayla yaraladığı iddia edilen zanlılardan E.A. yakalandı.

Olay, geçen çarşamba gecesi saat 23.30 sıralarında, Montrö Meydanı'ndaki kavşakta meydana geldi. Magazin muhabirleri Habertürk Gazetesi'nden Yunus Emre Çınar, Yenigün Gazetesi'nden Aydın Çetinkaya ve Diva Dergisi'nden Barış Can Şahintaş, işlerini bitirdikten sonra 00.30 civarında evlerine gitmek için yola çıktı. Farklı kurumlarda çalışan arkadaşlarını evlerine bırakan Çınar'ın kullandığı 34 AV 1491 plakalı otomobil, A.A.'nın kullandığı 45 KD 340 plakalı jiple çarpıştı. Maddi hasarlı kazanın ardından jipteki iki kişiyle Çınar tartışmaya başladı. İddiaya göre A.A., arkadaşlarına telefonla çağırdı. Kısa bir süre sonra başka bir arabayla olay yerine gelen dört arkadaşıyla birlikte sopa ve coplarla muhabirlere saldırdığı öne sürüldü. Arbede sırasında olay yerinde bulunan iki trafik polisinin kavgayı ayırma çabası yetersiz kaldı. Bu sırada kimliği belirlenemeyen bir kişi silah kullandı. Üç el ateş eden saldırganın tabancasından çıkan mermilerden biri Yunus Emre Çınar'ın sol bacağına isabet etti, biri de Çetinkaya'nın sol bacağını sıyırdı. Muhabirleri sopa ve tekmeyle dövdükten sonra vuran zanlılar, geldikleri arabayla kaçtı. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri ise sol bacağına kurşun isabet eden, sağ elinin parmakları kırılan ve yüzüne darbe alan Çınar'ı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Aydın Çetinkaya'yı Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Cop ve sopalarla darp edilen Şahintaş ise Kantar Polis Merkezi'ne götürülerek ifadesine başvuruldu. Tedavilerinin ardından taburcu edilen Çınar ve Çetinkaya, Cinayet Büro Amirliği'ne giderek ifade verdi.

Reklam
Reklam

Olayın ardından harekete geçen polis, jip sürücüsü A.A. ve kavgaya karıştığı belirlenen R.A.'yı yakaladı. İki zanlı, ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, arbede sırasında tabancasını kullandığı belirlenen 26 yaşındaki E.A.'yı ise gece Basmane semtinde evine giderken yakaladı. Emniyete çağırılan gazeteciler Çınar ve Çetinkaya, kendilerine ateş eden E.A.'yı teşhis etti. Kavga sırasında silah kullandığını gören polis memurlarının da E.A.'yı teşhis ettiği öğrenildi. E.A. susma hakkını kullanırken olayda kullanılan tabanca henüz bulunamadı. İşlemleri tamamlanan zanlı E.A., silahla adam yaralama ve darp suçlarından adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz