Kazada ayağını kaybeden Oscar’a protez bacak

Geçirdiği trafik kazası sonucu sağ ayağı kangren olan 3 yaşındaki Road Fighter cinsi köpeğin ayağına...

Geçirdiği trafik kazası sonucu sağ ayağı kangren olan 3 yaşındaki Road Fighter cinsi köpeğin ayağına protez takılarak, yeniden yürümesi sağlandı. Protez ayağına çabuk alışan Oscar, protezi takan yetkililerle birlikte sokakta tur attı.
Eskişehir’de evcil hayvanların özürlerini düzeltmek amacı ile protez ve ortez kliniği kuran Çapa Ortopedi, hayvanların umudu olmaya devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi olarak 3 yaşındaki Road Fighter cinsi köpeğe protez takılan atölyede, Oscar yeniden yürümenin mutluluğunu yaşadı. Trafik kazası sonucu sağ arka ayağı kangren olan Oscar için atölye yetkilileri, 3 günlük çalışmanın ardından ayağın ölçüsüne uygun protez bacağı hazırladı. İlk denemede yeni bacağına alışan Oscar, dört ayağı üzerine yeniden basmaya başladı.
Sosyal sorumluluk projesi olarak evcil hayvanlar için herhangi bir ücret almayan Çapa Ortopedi Genel Koordinatörü Niyazi Çapa, özürlü olan bir evcil hayvanı yeniden yürütmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sosyal sorumluluk projesi olarak, evcil hayvanlar için çalışmaya devam edeceklerini belirten Çapa, “Bu tür projeleri Türkiye geneline yaymak istiyoruz. Evcil hayvanlarımızın bu tür özürlerini kapatmak sadece bizim sorumluluğumuzda olmasın. Herkes bu konuya destek versin.” diye konuştu. Yeni takılan protez bacağı ile keyifli olduğu gözlenen Oscar, protezi takan yetkililer ile birlikte sokakta dolaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz