Kazada Ölen Atlet Anısına Koşu

Sivas'ta geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren atlet Yunus Emre Koç anısına yol koşusu düzenlendi.

Sivas'ta geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren atlet Yunus Emre Koç anısına yol koşusu düzenlendi.

16 yaşında hayatını kaybeden Koç'un ölümünün 1. yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen "Yunus Emre Koç 1. Anma Yol Koşusu", merhum atletin mezarının bulunduğu Esenyurt Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Sivas'ın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Tokat, Niğde, Amasya, Samsun, Bursa, Ağrı, Yozgat, Kayseri ve Adana'dan da sporcuların katılımıyla düzenlenen koşunun startını, Vali Ali Kolat verdi.

Reklam
Reklam

Esenyurt-Karşıyaka-Kızılırmak Sahil Yolu-Akevler-Esenyurt güzergahında yapılan koşuda, minikler, yıldız, gençler, büyükler ve masterler kategorilerinde yaklaşık 400 sporcu ter döktü. Sıcak hava nedeniyle bazı çocuklar bitiş çizgisine ulaşmakta zorlandı.

Kategorilerinde dereceye giren sporculara, ödülleri ve madalyaları Vali Kolat tarafından verildi. Yunus Emre Koç'un babası İlhan Koç, Kolat ve Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'a plaket takdim etti.

Kolat, yaptığı açıklamada, "İlhan Koç hocamızın acısını paylaşıyoruz, Allah rahmet eylesin. Yunus Emre Koç, babası gibi iyi bir atletti. Maalesef trafik kazasında kaybettik, Allah mekanını cennet eylesin. Onun anısına birincisini düzenlediğimiz bu koşu bugün başladı, inşallah bundan sonra da devam edecek" dedi.

Kolat, gençlerin ve çocukların spora yönlendirilmeleri açısından bu tür organizasyonların son derece önemli olduğunu söyledi.

Koşuyu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve vatandaşlar izledi.

Reklam
Reklam

Sivas Özdemirspor'un lisanslı atleti Yunus Emre Koç, 9 Haziran 2011'de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: