Kazada ölen baba ile asker oğlu, Kurtalan’ı yasa boğdu

Diyarbakır-Batman karayolunda dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenler arasında bulunan Veysi Alan’ın kazadan birkaç...

Diyarbakır-Batman karayolunda dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenler arasında bulunan Veysi Alan’ın kazadan birkaç saat önce askerden terhis olduğu ortaya çıktı.
Katliam gibi kazada bir de dram yaşandı. Kazada hayatını kaybeden Veysi Alan'ın, Bitlis’in Mutki ilçesinde askerlik görevini tamamlamasının ardından teskeresini alarak konvoyla Diyarbakır'a geldiği, buraya gelen babası ile birlikte Siirt'e gitmek için yola çıktığı öğrenildi. Konvoydan ayrılarak babası Süleyman Alan ile birlikte Siirt’e gelmek üzere midibüse binen Veysi Alan, memleket yolunda 23 kişi ile birlikte hayatlarını kaybetti. Baba ve oğlunun cenazeleri dün gece toprağa verildi. Asker yolu bekleyen Alan ailesi şimdi derme çatma evlerinde taziyeleri kabul ediyor.
Alan ailesinin evinin de 5-6 ay önce çıkan yangında büyük zarar gördüğü, tüm eşyaların yandığı öğrenildi. Ailenin geçimini ise el arabası ile alışveriş yapan Süleyman Alan'ın karşıladığı öğrenildi. Şimdi baba Alan'dan geriye hatıra olarak el arabası kaldı. Süleyman Alan’ın amcası Fahrettin Alan, ailenin çok mağdur olduğunu ve geçim kaynaklarının olmadığını ifade etti. Alan, “Aile çok fakirdi. Veysi Asker’di. Bitlis Mutki’de ve terhis için konvoyla Diyarbakır’a gelmişti. Babası Veysi’yi almak için Diyarbakır’a gitmişti ve biz en son Süleyman ile görüştüğümüzde Bismil ilçesinde olduğunu bir saat sonra geleceklerini söylemişti. Kaza haberi geldikten sonra aradık ama kendilerine ulaşamadık. Olay yerine gittiğimizde cenazelerini bulduk.” dedi.
Ailenin şimdi en büyük çocuğu olan Ramazan Alan Kurtalan Lisesi son sınıfta okuyor. Ramazan Alan, “Babam askerden gelen ağabeyimi almak için Diyarbakır’a gitmişti. Yolda TIR'ın midibüse çarpması sonucu ikisi de öldü. Ben lise son sınıfa gidiyorum. Ağabeyim gelince çalışacaktı. Ben de üniversiteye gidecektim.” şeklinde konuştu.
Anne Nazmiye Alan’ın asker oğlunu, izne gelmediği için uzun süre görmediği, kavuşmayı beklerken eve cenazesinin geldiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz