Kazada ölen gençte HIV virüsü çıkmadı

Muğla'da bir trafik kazasında yaralanarak kaldırıldığı Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen...

Muğla'da bir trafik kazasında yaralanarak kaldırıldığı Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki İbrahim T.'nin kan tahlilinde HIV virüsü çıkmadı.
Muğla Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Geçtiğimiz günlerde ilimiz merkez Devetaşı mevkiinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan gencin HIV virüsü taşıdığına dair, bazı basın yayın organlarında haberler yer almıştır. Bahsedilen kişiden alınan numune, İzmir Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Tetkik sonucunda kişinin HIV virüsü taşımadığı anlaşılmıştır.”
Yağmurlu ve zeminin kaygan olması sebebiyle 16 Şubat 2012 günü meydana gelen kazada 19 yaşındaki Neslihan A. hayatını kaybetmiş, sürücü İbrahim T. ise yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Beyin ölümü gerçekleşen İbrahim T.'nın ailesiyle görüşülerek organlarının bağışlanması istenmiş, ailesi olumlu bakmamış, yine de ihtimal üzerine yüzeysel kan tahlili yapılmıştı. Tahlilde HIV virüsü tespit edildiği söylenmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz