Kazada Yaralanan Acil Tıp Teknisyeni Kurtarılamadı

Balıkesir'de geçen cumartesi günü hasta taşıyan 112 ambulansının kamyonla çarpıştığı kazada yaralanan acil tıp teknisyeni...

Balıkesir'de geçen cumartesi günü hasta taşıyan 112 ambulansının kamyonla çarpıştığı kazada yaralanan acil tıp teknisyeni Tuğba Özlen hayatını kaybetmesi sağlık caimasını üzüntüye boğdu.

32 yaşında, evli, biri henüz 6 aylık olan 2 çocuk annesi Tuğba Özlen'in ölümü, başta ailesi olmak üzere sağlık camiasında büyük üzüntüye yol açtı. Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, “Trafik kazasında yaralanan Tuğba Özlen'in hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Birisi altı aylık olma üzere iki çocuk ve geride acılı bir aile bırakan Tuğba kardeşimize Allah'tan rahmet dilerken, ailesine de sabırlar ve bütün sağlık camiasına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Yünkül, kazanın sağlık personelinin hangi şartlar altında çalışmakta olduğunu bir kere daha gösterdiğini hatırlatarak, “Bir hayatı kurtarmak için kendi hayatını tehlikeye atan sağlık personeli her türlü takdire layıktır. Her zaman belirttiğimiz gibi sağlık personelleri büyük fedakarlıkla çalışmaktadır. Ancak gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse bazı vatandaşlar bunu hiç ama hiç fark edememektedir. 112'lerin riskli birimler olduğunu yıllardır haykırıp durduk. Daha geçen yıl bunu kabul ettirebildik. 112'lerde görev yapan arkadaşlarımızın gerek kullandıkları ambulansların, gerek kaldıkları yerlerin yetersiz olduğunu, güvenliğe sahip olmadığını defalarca ifade ettik. Bursa'da da sıkça rastladığımız 112 çalışanlarına yönelik fiili ve sözlü şiddetin gün geçtikçe arttığına üzülerek şahit olmaktayız. Ancak görüldüğü üzere her ne şart altında olursa olsun bu arkadaşlarımız hayat kurtarmaya devam ediyor, bunu yaparken de canlarından oluyorlar” açıklamasında bulundu.

Sağlık çalışanlarının gerekli eğitimleri almadan araç kullandırıldığını söyleyen Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, “Acil tıp teknisyenlerinin ve paramediklerin yeterli eğitim almadan ambulanslarda şoför olarak çalıştırılması ise tam bir garabettir. Yeterli şoförlük tecrübesine sahip olmayan bu arkadaşlarımıza şoförlük yaptırılması bu kişileri ölüme göndermektir. Yeteri kadar şoför istihdam etmeyen Sağlık Bakanlığı bir yandan 112 istasyonları açarken, bir yandan da şoför ihtiyacını bu şekilde karşılamaya çalışmakta, hatta bazen tehditlere varan uygulamalar söz konusu olmaktadır. Yeterli eğitimi almış şoför ihtiyacının karşılanması için gerek Sağlık Bakanlığı'na gerekse Maliye Bakanlığı'na çağrıda bulunuyorum. Hiç bir şey insan hayatından daha değerli değildir. Sağlık personelinin hayatını ortaya koyarak yaptığı bu fedakarlıkların maddiyatla ölçülmesi mümkün değildir” ifadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Yünkül, “Trafik kazasında hayatını kaybeden Tuğba Özlen kardeşimize tekrar Allah'tan rahmet dilerken, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için yetkililerin daha hassas davranmasını beklediğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: