Kazadan kurtulan turistlerin durumu iyi

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Sarıgerme Beldesi'nde düşen Sindel Havacılık Şirketi'ne ait uçaktan yaralı olarak kurtulan 2 Avusturyalı turistin sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, kaza sonrası Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırılan Heike Nosslbock ve Julia Peters, hastanede kontrol altında tutuluyor. Burnundan darbe alan Avusturyalı turist Heike Nosslbock'un ameliyata alınacağı öğrenilirken, diğer Avusturyalı turist Julia Peters'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Muğla Özel Yücelen Hastanesi KBB uzmanı Opr. Dr. Nasır Ordubatlı, "Kaza sonrası gelen hastaların durumu ilk anda ciddiydi. Yapılan müdahale sonrası, şu anda ikisinin de sağlık durumu gayet iyi. Hastalarımızı 2-3 gün içinde taburcu edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, kaza sonrası olay yerine gelen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kaza Kırım ekibi, düşen uçaktaki parçalar üzerinde incelemesini sürdürüyor. Sindel Havacılık Şirketi yetkilileri de olay yerine gelerek, olayla ilgili inceleme başlattı. Avusturyalı turistlerin, havadan görüntü ve resim çekmek için kiraladıkları CESSNA 172 tipi uçağın pilotu Mevlüt Cengiz'i çok alçaktan uçtuğu yönünde uyardığı; ancak pilotun bu tür uçuşları daha önce gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi. Uçağın yere kanatlarından birinin ağaç dallarına çarpması sonucu çakıldığı bildirildi.