Kazak Iş Adamı Heyeti, KASİAD'ı Ziyaret Etti

Kazakistan Kızılorda Valisi Kuandıkov Bolatbek Bayanoviç ve iş adamları, Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları...

Kazakistan Kızılorda Valisi Kuandıkov Bolatbek Bayanoviç ve iş adamları, Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'ni (KASİAD) ziyaret etti. Kazakistan heyeti ile KASİAD üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Ziyaret Kazak Müsteşar Almat Suyubayev'in, Kazakistan ekonomisini ve Türkiye ile olan ticaret kalemleri hakkındaki sunumu ile başladı. Sunumun ardından Kazak iş adamları ile KASİAD üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleşti. İkili iş görüşmelerinin verimli geçtiğini belirten Exitcom sahibi Murat İlgar, “Gerçekleştirdiğim görüşmelerden kısa zamanda sonuç alacağıma inanıyorum. Kazak iş adamı ile ön anlaşma gerçekleştirdim. Süreci tamamlamak için yakın zamanda Kazakistan’a gideceğim." dedi.

Reklam
Reklam

İş görüşmelerinden sonra KASİAD Körfez Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Güngör Koç, heyete yemek ikram etti. Koç, yemekte yaptığı konuşmada, bugün dünyanın bir çok ülkesinde oluşan irtibatla ülke ekonomisine yön vermek için gayret ettiklerini söyledi. Koç, "Kazak heyeti ile yapılan görüşmelerin her iki ülke adına olumlu sonuçlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdülbaki Karaman ise Kazakistan ile olan birlik ve beraberliğin bu ziyaretle daha da arttığını dile getirdi. Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu da Kazakistan ile çok yakın ilişkilere değinerek, "Bu ilişkileri ticaret ile bütünleştirmek ve yeni iş fırsatları oluşturmak gurur verici. KASİAD Körfez temsilciliğini gerçekleştirdiği bu güzel ve başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kazakistan Kızılorda Valisİ Kuandıkov Bolatbek Bayanoviç, Türkiye'nin sanayi ve ticaret tecrübelerini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Kocaeli sanayi şehri ve sizler bu ilin seçkin iş adamları olarak bu tecrübelere sahipsiniz. İpek yolu hattı yeniden yeşeriyor. Artık ticaret yolu Kızılorda vilayetimizden geçecek. Bizler bu ticarete şekil verebilmemiz için sizin tecrübelerinizden yararlanmamız gerekiyor. Gerekirse bizler sizlere stajyer kadrolar göndereceğiz. Sizin teknik okullarınızda ve iş yerlerinizde Kazak vatandaşlarımızın ehilleşmeleri gerekiyor. Bu fırsatları bizlere sunan başta KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Kolejleri yöneticilerine sonsuz şükranlarımı sunarım.” Konuşmaların ardından karşılıklı plaket ve hediyeler takdim edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: