Kazak Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Erzincan Üniversitesi'ne dil öğrenmeye gelen 15 öğrenci, sertifikalarını alarak Erzincan'dan ayrıldı. Kazakistan'ın Abai Kazak...

Erzincan Üniversitesi'ne dil öğrenmeye gelen 15 öğrenci, sertifikalarını alarak Erzincan'dan ayrıldı.

Kazakistan'ın Abai Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi, Al Farabi Kazak Devlet Üniversitesi, Korkut Ata Kyzylorda Üniversitesi ve Kazak Ekonomi, Finans ve Uluslararası Ticaret Üniversitesi ile imzalanan protokol sonucu 15 öğrenci, Erzincan Üniversitesi Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi TÖMER'de bir ay boyunca pratik Türkçe eğitimi aldı. Kazak öğrenciler, Erzincan Üniversitesi tarafından Türkiye’yi ve Erzincan’ı tanıtmak amaçlı düzenlenen gezi programlarıyla da çeşitli sosyal faaliyetlerde bulundu.

Reklam
Reklam

Programı tamamlayan Kazak öğrenciler, sertifikalarını almak için Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu ziyaret etti. Bir ay boyunca Erzincan'da geçirdikleri sürede çok eğlendiklerini ifade eden ve memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’na teşekkür ederek hediye sundu.

Rektör Çapoğlu, iki ülke arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini sağlamak için bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Çapoğlu, "Yapılan bu çalışmaların amacı öğrencilerimizin bu iki ülkede de iş bulabilme şansını artırmak. Burada gördüklerinin canlı tanıkları olarak en iyi tanıtımı ülkenizde siz yapacaksınız. Böylece daha çok öğrenci buralara gelecek ve yıllar sonra bu sayı artacak. Bu işbirliği ile sizler başarılar elde edeceksiniz ve ülkelerinizin yönetimine büyük katkılar sağlayacaksınız. Hedeflerinizi büyük tutun, kendinizden çok ülkeniz için çalışın. Başarınızın tek yolu çok çalışmaktır. Sizleri tekrar buralarda görmek isteriz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: