Kazak Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Kazakistan Abai Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi, Al Farabi Kazak Devlet Üniversitesi, Korkut Ata Kyzylorda Üniversitesi...

Kazakistan Abai Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi, Al Farabi Kazak Devlet Üniversitesi, Korkut Ata Kyzylorda Üniversitesi ve Kazak Ekonomik, Finans ve Uluslararası Ticaret Üniversitesi ile imzalanan protokol sonucu Erzincan Üniversitesi’nde dil öğrenmeye gelen 15 öğrenci, sertifikalarını alarak Erzincan’dan ayrıldı.

Erzincan Üniversitesi Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi TÖMER de bir ay boyunca pratik Türkçe Öğrenmek için dil hazırlık eğitimi alan Kazak öğrenciler, Erzincan Üniversitesi tarafından Türkiye’yi ve Erzincan’ı tanıtmak amaçlı düzenlenen gezi programlarıyla çeşitli sosyal faaliyetlerde bulundular.

Reklam
Reklam

Kazak öğrenciler, sertifikalarını almak için Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu makamında ziyaret ettiler Bir ay boyunca Erzincan’da geçirdikleri sürede çok eğlendiklerini ve memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, Rektör Çapoğlu’na teşekkür ederek hediye takdim ettiler. Öğrencileri makamında misafir eden Çapoğlu; “İki ülkede öğrenci ve öğretim elamanı değişimini sağlamak için bir başlangıç yaptık. Yapılan bu çalışmaların amacı öğrencilerimizin bu iki ülkede de iş bulabilme şansını artırmak. Burada gördüklerinin canlı tanıkları olarak en iyi tanıtımı ülkenizde siz yapacaksınız. Böylece daha çok öğrenci buralara gelecek ve yıllar sonra bu sayı artacak. Bu işbirliği ile sizler başarılar elde edeceksiniz ve ülkelerinizin yönetiminde büyük katkılar sağlayacaksınız. Hedefleriniz büyük tutun, kendinizden çok ülkeniz için çalışın. Başarınızın tek yolu çok çalışmaktır. Sizlere başarılı eğitim yılları diliyorum. Sizleri tekrar buralarda görmek isteriz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: