Kazak Öğrencilerden Vali Şahin'e Teşekkür Ziyareti

Muğla'da sosyal güvencesi olmadığı için hastane masraflarını ödeyemeyen Kazak öğrencinin ameliyat giderleri Muğla Valiliği tarafından karşılandı.

Muğla'da sosyal güvencesi olmadığı için hastane masraflarını ödeyemeyen Kazak öğrencinin ameliyat giderleri Muğla Valiliği tarafından karşılandı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencisi Kazak Ulpan Amzeeva, bir dönem için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim görmeye başladı. Rahatsızlanan Amzeeva, hastaneye kaldırıldı. Ameliyat yapılması gereken Amzeeva'nın maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle hastane masrafları Muğla Valiliğince karşılandı.

Sağlığına kavuşan Kazak öğrenci Amzeeva, arkadaşları ve üniversitenin idari koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler ile Muğla Valisi Fatih Şahin'i makamında ziyaret ederek, desteği için teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, iki ülke arasındaki ilişkilerin öneminden bahsederek, Amzeeva'nın sağlığına kavuşmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Özler ise sağlık güvencesi bulunmayan, maddi durumu kötü olan Kazak öğrenci Amzeeva'nın ameliyat giderlerinin tamamının Muğla Valiliği tarafından karşılandığını ifade etti.

Kazak öğrenciler Ulpan Amzeeva, Sevara Babacanova, Nursultan Nurdinov ile Eziz Sahetdurdıyev, Türkiye'ye duydukları hayranlığı anlatarak, Vali Şahin'e Kazak kalpağı hediye etti.

Vali Şahin de öğrencilere çeşitli hediyeler vererek eğitim hayatlarında başarı diledi.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: