Kazak Öğrencilerle Mektup Arkadaşı Oldular

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sema Koleji 4/A sınıfı öğrencileri ile Kazakistan'ın Almatı Şahlan İlköğretim Okulu öğrencileri...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Sema Koleji 4/A sınıfı öğrencileri ile Kazakistan'ın Almatı Şahlan İlköğretim Okulu öğrencileri mektup arkadaşı oldu.

İki ülke okulu öğrencileri karşılıklı mektuplaşma ile arkadaşlık ve dostluk köprüsünü pekiştireceği belirtildi. Sema Koleji 4/A sınıfı öğretmeni Eyüp Al, sosyal bilgiler dersinde 'Uzaktaki Arkadaşım' ünitesini mektup yazarak pekiştirmek istediklerini ifade etti. Ders ünitesi kapsamında Kazakistan Şahlan İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerine mektup yazdıklarını belirten Al, Kazak öğrencilerden gelecek mektubun cevabını merakla beklediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Mektup yazma geleneğinin son yıllarda teknolojik gelişmeye yenik düştüğünü söyleyen Al, halihazırda dünyanın en etkileyici ve gelecek nesillere miras olarak bırakabileceği en önemli iletişim aracının mektubun gizemi her daim koruduğunu ifade etti. Al, "Mektup ile uzaktaki arkadaşlıkları yakınlaştırmak istiyoruz. Öğrencilerimizin tanımadığı ülkedeki arkadaşlarına mektup yazarak arkadaşlık köprüsü kurma girişimini takdire şayan buluyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin mektup yazma alışkanlığını kazanmasına öncülük etmiş oluyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz