Kazakistan'dan devlet büyüklerine anlamlı ödül

Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 20. yılı kutlamaları çerçevesinde Türkiye'de Kazakistan Büyükelçiligi Ankara ve İstanbul başta olmak...

Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 20. yılı kutlamaları çerçevesinde Türkiye'de Kazakistan Büyükelçiligi Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de, resepsiyonlar, konserler ve fotoğraf sergileri düzenleniyor. Ankara Büyükelçiliği’nin evsahipliğinde yapılan etkinlik kapsamında da Türkiye’nin önde gelen devlet adamlarına, hükümet üyelerine, siyaset, bilim çevrelerine 'Kazakistan-Türkiye Dostluk ve İşbirliği Geliştirme Madalyası' takdim töreni düzenlendi.
Törende Kazakistan Dostluk ve İşbirliği Geliştirme Madalyaları Türkiye 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turuzm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TBMM-Kazakistan Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Haluk İpek, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Nevşehir Valisi Abdurahman Savaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TOBB Başkanı Fıfat Hisarcıklıoğlu’na takdim edildi. Törende açılış konuşmasını yapan Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, 20 yıl önce Kazakistan bağımsızlığını ilan ettiğininde, ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek , Kazakistan halkının ve yönetiminin bunu her daim aklında tutacağını ifade etti.
Bu bağlamda bugün yapılan törenin çok derin ve sembolik bir anlamı olduğunu ifade eden Tüymebayev, "1990’lı yılların başında Kazakistan’ın zor döneminde ülkeye ilk devlet adamları, bürokratlar ve iş adamları gelmişlerdi. Böylece Kazakistan halkı ve yönetimi Türk halkı ve yönetimine şükranlarının geliştirilmesini ifade ederek , “Madalya ile ödüllendirmişlerdir. Tarihi derinliğe sahip Türk Kazak ilişkileri son yıllarda büyük ivme kazanmıştır. İki ülke arasındaki son 9 ayın ticaret hacmi 2,34 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz