Kazakistanlı Gazeteciler Antalya'da

Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Antalya'ya gelen Kazakistanlı gazeteciler, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar'ı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Antalya'ya gelen Kazakistanlı gazeteciler, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar'ı ziyaret etti. Kazak gazetecilerle bir süre sohbet eden Acar, Antalya turizmiyle ilgili bilgi verdi. Geçen yıl Türkiye'ye 380 bin Kazakistan'ı misafirin geldiğini ifade eden Acar, bunun 225 binin Antalya'ya geldiğini vurguladı. Kazakların tatil için mayıs-eylül ayları arasını tercih ettiklerini anlatan Acar, bu yılın ilk yarısında 96 bin 500 kişinin Antalya'ya geldiğini kaydetti. Kazak turistleri yılın 12 ayı Antalya'da görmek istediklerini dile getiren Acar, Antalya'nın geçen yıl 11 milyon turisti ağırladığını bildirdi. Antalya'nın 50 bin yatak kapasitesi ve 315 beş yıldızlı dünya standartlarında otelle Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Acar, Antalya'daki otel sayısının İspanya'nın ülke genelindeki otel sayısından fazla olduğuna dikkati çekti. Kazak gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Acar, SKY Hava Yolları'nın tüm operasyonlarını durdurması nedeniyle bu şirket üzerinden Antalya'ya gelmek için bilet alan ancak şirketin iflas ettiğini açıklaması nedeniyle mağdur duruma düşen bazı Kazakistanlı vatandaşların olduğunu, sorunun çözülmesi için çalıştıklarını belirtti. Kazakistan Konsolosluğu yetkilileriyle dost ve kardeş ülke vatandaşların mağdur olmamaları için çalıştıklarını vurgulayan Acar, bin turistin başka firmalara ait uçaklarla rezervasyon yaptıkları Antalya'ya geleceklerini söyledi. İflas eden şirketin Avrupa'dan getirdiği turistlerde bir sorun yaşanmadığını, onların otel rezervasyonu yaparken sigortalı olarak bu işlemi yaptırdıklarına dikkati çeken Acar, "Sistem hatası nedeniyle bu işlemlerini yaptırmayan Kazak turistler, yaşanan bu istenmeyen durumdan etkilendi. Şirketle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı idari soruşturma başlattı. Sorunun ortadan kaldırılması için çalışmalar devam ediyor" dedi. Gezi Parkı odaklı gelişmelerin Antalya turizmini etkileyip etkilemediğiyle ilgili bir başka soruyu da yanıtlayan Acar, olaylar nedeniyle Antalya turizmini etkileyecek bir olumsuzluğun yaşanmadığını ifade etti. İstatistiklerden bunun çok net olarak görülebileceğini vurgulayan Acar, geçen yılın aynı dönemine göre Antalya'ya gelen turist sayısında bu yıl yüzde 7'lik bir artış olduğunu söyledi. Acar, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü hedefleri çerçevesinde 2023 yılında amaçlarının 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir olduğunu anlatarak, "Antalya'daki yatırımlarımız buna hazır. Antalya Havalimanı yıllık 25 milyon kişiyi taşıyabilecek kapasitede. Bu hedefimizi zamanla gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Bir gazetecinin, Türk dizilerinin Kazakistan'da yoğun olarak izlendiğini belirterek, "Hürrem Sultan tekrar diziye dönecek mi" diye sorması üzerine Acar, "Türk dizilerinin kardeş ülkede yoğun talep görmesi bizleri sevindirdi" dedi. Acar, ziyaretin anısına gazetecilere Antalya'yı ve Türk turizmini tanıtan kitaplar hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: