Kazakistanlı Öğrenciler Manavgat Irmağı'nda Bot Turu Yaptı

Antalya'nın Manavgat ilçesine, eğitim gönüllülerinin davetlisi olarak gelen Kazak öğrenciler, Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting sonrası...

Antalya'nın Manavgat ilçesine, eğitim gönüllülerinin davetlisi olarak gelen Kazak öğrenciler, Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting sonrası Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıktı.

Kazakistan Almatı Kazak-Türk Lisesi'nde okuyan ve ülkelerini uluslararası fizik, kimya ve matematik olimpiyatlarında temsil eden 8 kız öğrenci, eğitim gönüllüsü Eczacı Feza Gülsüm-Dr. Serdar Şekerci çiftinin davetlisi olarak Manavgat'a geldi.

Sema Koleji'ni ziyaret eden öğrenciler, Şekerci çiftinin daveti üzerine Manavgat Irmağı'nda bot turu yaptı. Kazak öğrenciler, ırmakta bot turuna ve Türk misafirperverliğine hayran kaldı. Kazak öğrenciler Dossumova Algerim, Serikkyzy Aibota, Sikymbay Makhabbat, Tolegen Elmira, Tursynkhanova Akmaral, Balgynbaeva Madina, Sharipova Zhazira, Amankul Aizhan ve Botakoz İbrahimova liseyi bitirince üniversiteyi Türkiye'de okumak istediklerini ifade ettiler. Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Kazak öğrenci Tolegen Elmira, Manavgat Irmağı'nda bot turu ile Köprülü Kanyon'da rafting yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Eğitim gönüllüsü Dr. Serdar Şekerci, Kazak öğrencileri Manavgat'ta ağırlamaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin, Türk-Kazak dostluğunu pekiştireceğini belirten Şekerci, 20 gün önce Almatı-Kazak Türk Lisesi'ni yerinde ziyaret ederek öğrencilerin uluslararası başarısını yerinde gördüğünü kaydetti. Şekerci, "Ülkemizle dostluk ve kardeşlik köprüsü kuracak olan Kazak öğrencileri Manavgat'ta ağırlamaktan onur duydum. 20 gün Kazakistan'a yaptığımız ziyarette öğrencilerin aileleri misafirperverliklerini bize karşı en güzel şekilde göstermişti. Biz de Manavgat'a gelen öğrencilerimizi turizm şehrinde ağırlamaktan ailece mutlu olduk." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: