Kazalara Müdahale Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan’da düzenlenen ‘Kaza Müdahale Tatbikatı’ gerçeğini aratmadı. Tatbikatta,...

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan’da düzenlenen ‘Kaza Müdahale Tatbikatı’ gerçeğini aratmadı. Tatbikatta, cep telefonu kullanan bir kişinin kaza yapması ve kaza sonrası yaşanan olaylar canlandırıldı. 2 kişinin bulunduğu araçta sıkışan sürücü, büyük bir titizlikle kurtarıldı.

Her yıl, 6-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ dolayısıyla Erzincan Emniyet Müdürlüğü, 112 Acil Servis ve İl Afet Acil Kurtarma Müdürlüğü ekipleri ortak tatbikat düzenledi. Belediye Sarayı önünde düzenlenen ‘Kazalara Müdahale Tatbikatı’nı Vali Vekili Mehmet Kurt, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, emniyet mensupları ve vatandaşlar merakla izledi.

Reklam
Reklam

Tatbikatta; Erzincan-Erzurum kara yolu üzerinde iki kardeşin cep telefonu kullanarak ve aşırı hız yapması sonucu takla atmaları canlandırıldı. Kaza sonrası yaşananlar gerçeğini aratmadı. Kaza ihbarı alan trafik ekipleri kaza yerine giderek önce yaralıların durumlarını kontrol etti. Yaralılardan biri araç içerisinden çıkarılırken, araçta sıkışan diğer yaralı bölgeye çağrılan İl Acil Afet Kurtarma ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. 112 Acil Servis ekipleri de kaza yerinde yaralılara müdahale ettikten sonra tedavilerinin yapılması için ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Yaralı yakınları ve olayı izleyen vatandaşlar da görevli polis memurları tarafından kaza bölgesinden uzaklaştırıldı. Yapılan tatbikat izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri ve yapılan tatbikat hakkında bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, “Buradaki amacımız, vatandaşlarımızın trafik kazalarına yol açan sebeplerden birisi olan cep telefonu kullanımı konusunda biraz daha dikkatli olmalarını sağlamaktı. Netice itibariyle, Sağlık Müdürlüğü 112 ekiplerimizin, Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerimizin ve İl Acil Afet Kurtarma ekiplerimizin işbirliği ile kazalara anında müdahale edilerek, vatandaşlarımızın en kısa sürede acil yardım istasyonlarına sevkleri sağlanmaktadır. Amacımız trafik kazalarını, ölümlü ve yaralamalı kazaları en az seviyeye indirebilmek. Tüm vatandaşlarımızın biraz daha trafikte dikkatli olmalarını istiyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: