Kazalara sebep olan tozlu yola vatandaşlardan imzalı tepki

Kars-Erzurum kara yolunun Sarıkamış-Karakurt güzergahında 3 yıldır çalışmaların bitirilememesi kazalara sebep oluyor. Bölge insanı tarafından...

Kars-Erzurum kara yolunun Sarıkamış-Karakurt güzergahında 3 yıldır çalışmaların bitirilememesi kazalara sebep oluyor. Bölge insanı tarafından 'Sarıkamış orman içi yolu' diye de ifade edilen güzergahta yola dökülen toprağın araçların geçişlerinde oluşturduğu toz, görüş mesafesini sıfıra kadar düşürüyor. Kazalara sebep olan tozun ve yol yapım çalışmalarının ağır aksak ilerlemesine ve yolda yeterli önlem alınmamasına vatandaşlar başlattıkları imza kampanyası ile tepki gösteriyor.

Sarıkamış-Karakurt güzergahındaki tozlu yolda son olarak, baba oğulun içinde bulunduğu otomobil, toz bulutunun görüş mesafesini sıfıra düşürmesi yüzünden iş makinesinin altına girdi. Bir diğer kaza da bir hafta önce aynı güzergahta, yol yapım çalışmaları sırasında meydana geldi. Kazada onlarca insan yaralandı.

Reklam
Reklam

Son yaşanan kazada, Kars’tan Erzurum istikametine gitmekte olan
baba-oğulun içinde bulunduğu otomobil, yol çalışmasının devam ettiği Sarıkamış çıkışı Karayolları Çeşmesi diye bilinen bölgede iş makinelerinin çıkardığı toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra düştüğü anda önünü göremeyerek bir iş makinesine arkadan çarptı. Kazada, otomobili kullanan baba Ali Yavuz (50) ile oğlu Yasin Yavuz (14) araç içerisinde sıkıştı. Çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla sıkıştıkları araçtan çıkarılan baba-oğul, olay yerine çağrılan ambulansla Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Yasin Yavuz buradaki müdahalelerin ardından hava ambulansı ile Erzurum’a sevk edildi.

KARAYOLLARI'NI ŞİKAYET İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Tozlu yol kurbanı, baba-oğulun yakınları Kars Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi önünde Karayolları'nın ihmali olduğu gerekçesiyle imza kampanyası başlattı.
Yeterli önlem alınmamasına tepki gösteren aile bireyleri, “Şu anda yakınlarımız can çekişiyor. Bu şekli ile bu yolda daha nice canlar yanacak. Karayolları yetkililerini ve yüklenici firma yetkililerini şikayet için imza kampanyası başlattık. Ve bu imzaları Sayın Valimize ileteceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz