Kazan Belediyesi, Kıbrıs gazilerini eşleriyle birlikte KKTC'ye gönderdi

Ankara'da Kazan Belediyesi ilçede yaşayan Kıbrıs gazilerini eşleri ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC)...

Ankara'da Kazan Belediyesi ilçede yaşayan Kıbrıs gazilerini eşleri ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Kıbrıs’a gönderdi. Gaziler ve eşleri Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından havaalanına uğurlandı.
Kazan Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereği ilçede yaşayan ve 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılıp Kıbrıs Gazisi ünvanına kavuşmuş gaziler ile onların eşlerini, KKTC’nin kuruluş yıldönümü törenlerine katılmaları ve savaşın yaşandığı yerleri gezmek amacıyla Kıbrıs’a gönderdi. Kazan Belediye Meclisi’nden iki üye ve bir de belediye görevlisinin katıldığı gezide gaziler ve eşleri, Açık Hava Müzesi, Karaoğlan Şehitliği, Girne Limanı ve Kalesi, Lefkoşa’daki Barbarlık Müzesi, Yeşil Hat, Ledra Palace Oteli ve Sınır Kapısı, Yiğitler Burcu Parkı, tarihi Girne Kapısı’nı gezecek, daha sonra da KKTC’nin kuruluş yıldönümü törenlerine katılacak.
Kaymakam Veysel Beyru gittikleri yerlere buralardan selam götürmelerini isterken, Belediye Başkanı Lokman Ertürk de aziz vatanın her karışının Mehmetçiğin kanıyla sulandığını hatırlatarak, "Bizlere vatanı emanet eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anarken, kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Bu gezi Kıbrıs gazilerimizin anılarını tazeleyecek, yaptıkları kahramanlıkları, şehit olan arkadaşlarını hatırlayacaklar. Ama bu kez eşleri de yanlarında olacak ve onlara anlatacak çok şeyleri vardır diye düşünüyoruz. Bu vatanı bizlere emanet eden tüm şehitlerimiz rahmetle anıyor, gazilerimizi de el üstünde tutuyoruz. Onların kahramanlıkları kadar Kıbrıs Türklerinin uğradığı insanlık dışı katliam ve zulmü de hiç unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz