Kazan Gaziler Cami Ibadete Açıldı

Kazan'da yapımı tamamlanan Gaziler Cami ibadete açıldı.

Kazan'da yapımı tamamlanan Gaziler Cami ibadete açıldı.

Fatih Mahallesi'nde yapımı tamamlanan caminin açılış törenine Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İlçe Müftüsü Halil Karagöz ve vatandaşlan katıldı.

İlçe Müftüsü Halil Karagöz'ün, camilerin önemi ve faziletiyle ilgili verdiği vaazın ardından, caminin yapımında emeği geçenlere plaket verildi.

Karagöz, 2300 metrekare arsası hayırsever Fatma Ertürk tarafından bağışlanan Gaziler Cami'nin inşaatına 2008 yılında başlandığını ve yaklaşık bir milyon liraya malolduğunu ifade ederek, caminin hayırsever vatandaşların yardımıyla tamamlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Selçuklu ve Osmanlı mimarisi örnek alınarak yapılan camide aynı anda 1000 kişinin ibadet edebileceğini belirten Karagöz, caminin alt katının ise 2 derslikli Kur'an kursu olarak gelecek eğitim öğretim döneminde hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından caminin açılışı yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: