Kazanan Yine 'urfakart' Oldu

Şanlıurfa Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarının devreye girmesiyle başlayan tartışmalara ve açılan davalara, Kamu İhale Kurumu...

Şanlıurfa Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarının devreye girmesiyle başlayan tartışmalara ve açılan davalara, Kamu İhale Kurumu ve Şanlıurfa İdare Mahkemesi son noktayı koydu.

Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kamu İhale Kurumu ve Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nin, "Şehir İçi Toplu Taşıma İhalesi Usule Uygundur" dediği bildirildi.

Şanlıurfa İdare Mahkemesi'nin 2012/1514 esas numaralı ve 2012/1425 karar numarasına göre, 2011/195274 ihale kayıt numaraları, ihaleye yapılan itiraz, 2577 sayılı kanunun 15. maddesinin 1/a bendi hükmü uyarınca davanın reddine karar verildi. Mahkeme masraflarının da davacıya ödetilmesine karar verildiğinin aktarıldığı açıklamada, ayrıca Kamu İhale Kurumu 27.02.2012 tarih ve 2012/UH.III-1096 karar numarası ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 54'üncü maddesinin onuncu fıkrasının (c) bendi gereğince itirazen şikayet başvurusunun reddine karar verildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Daha önce de, şehir içi toplu taşıma hizmetinin önemli bir ayağı olan 'Elektronik Ücret Toplama İhalesi' (Akıllı Bilet - URFAKART) mahkeme tarafından onaylanmış ve yapılan ihalenin ve işlemlerin usule uygun olduğu, gerekli rekabetin sağlandığı kararı verilmişti. Böylece Şehir İçi Toplu Taşıma İhalesi, mahkeme ve Kamu İhale Kurumu tarafından da onaylanmış oldu. Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, toplu taşıma işini bir kent trafiği kapsamında inceleyip teknolojinin de her türlü imkanını kullanarak daha iyi bir hizmet verilmeye çalışılacağı ve Şanlıurfalıların ulaşım problemlerinin her geçen gün asgariye indirileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz