Kazan'da soba faciası: 2 ölü

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Fatma ve Ramazan Dölkeleş çifti, evde kömür sobasından sızan gazdan zehirlenerek öldü.

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde Fatma ve Ramazan Dölkeleş çifti, kiracı olarak oturdukları evde kömür sobasından sızan gazdan zehirlenerek öldü.

Olay, Kazan'ın Satıkadın Mahallesi'nde bulunan 3 katlı Elmalı Apartmanı'nın son katındaki 6 numaralı dairede meydana geldi. Bir kargo şirketinde asgari ücretle çalışan 44 yaşındaki Ramazan ile eşi 49 yaşındaki Fatma Dölkeleş dün akşam yatak odalarında bulunan kömür sobasını yakarak uyudu. Evin diğer odasında yatan çiftin kızı, Selçuk Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden geçen yıl mezun olan ancak iş bulamayan 21 yaşındaki Tuğba Dölkeleş bugün saat 08.30 sıralarında uyanıp, anne- babasının yatak odasına girdiğinde korkunç manzara ile karşılaştı. Tuğba, çığlık atarak alt kattaki komşularına haber verdi.

Reklam
Reklam

DOĞALGAZ BAĞLATILMAMIŞ
Eve gelen komşuları 112 Acil Servis'i arayıp ambulans istedi. Gelen sağlık ekibi, Dölkeleş çiftinin öldüğünü söyledi. Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı inceleme sonrası önce Kazan Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Dölkeleş çiftinin cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Keçiören Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Komşuları, Fatma ve Ramazan Dölkeleş'in, geçen pazartesi gecesi de sobadan zehirlenerek hastanede tedavi gördüklerini, üniversiteyi bitiren kızları Tuğba'dan başka İmam Hatip Lisesi'nde yatılı okuyan 15 yaşında bir de oğullarının olduğunu söyledi.

Dölkeleş ailesinin ayda 225 lira kirayla oturdukları evin sadece mutfağında doğalgaz kullanıldığını belirten komşuları, kaymakamlıktan kömür yardımı alan ailenin bu nedenle sobayla ısınmayı tercih ettiği için ev sahibinin de daireye kombi ve kalorifer tesisatı yaptırmadığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: