"Kazara Eve Kapanınca Sabun Tasarımcısı Oldu"

Adana'da geçirdiği kaza sonrası 4 ay evden çıkamayan Esra Özkan, bu dönemde hobi olarak öğrendiği sabun yapımını çeşitli şekil ve

Adana'da geçirdiği kaza sonrası 4 ay evden çıkamayan Esra Özkan, bu dönemde hobi olarak öğrendiği sabun yapımını çeşitli şekil ve modelde üreterek marka haline getirdi.

Kent merkezinde spor salonu işleten Esra Özkan, yaklaşık 4 ay önce spor kazası sonucu bel kemiğinde kırık meydana geldi ve tedavisinin ardından evde dinlenmeye başladı.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu süreçte iş yerini kapatmak zorunda kaldığını ve hasta yatağında can sıkıntısı nedeniyle kendini hobi çalışmalarına yönlendirdiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Dinlediği dönemde evde sabun yapımını öğrenmeye karar verdiğini anımsatan Özkan, bu işi geçmişte de öğrenmek istediğini ancak bir türlü fırsat bulamadığını aktardı.

Önce tamamen hobi amaçlı sabun yaptığını anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Talihsiz bir şekilde spor kazası geçirdim. İş yerimi üzülerek devretmek zorunda kaldım. Tedavi sürecinde evde zaman geçirirken önce keyif alıyorsunuz ama iş hayatından tatil moduna geçmiş gibi oluyorsunuz. Bir süre sonra sıkılmaya başladım. Tedavi süresince İstanbul'da ve Adana'da sabun yapımıyla ilgili kurslara katıldım. İlk etapta hobi olarak vakit geçirmek için sabun yaptım. Bir süre sonra yaptığım tasarımları çevremdeki insanlara hediye olarak götürmeye başladım. Talep gelmeye başlayınca da bu işe yöneldim. Rahatsızlığım nedeniyle fiziksel ve ruhsal açıdan bazı sıkıntılar yaşadığım dönemi fırsata çevirdim."

Ham maddeyi ve kullandığı esansları Datça'dan özel olarak getirtiğini, boya ve kalıpların ise yurt dışından temin ettiğini bildiren Özkan, bir sabunu ortalama 15-20 dakikada hazırlayabildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Elindeki kalıplarla hayal gücünün de yardımıyla sınırsız şekillerde sabun üretilebileceğini belirten Özkan, "Tamamen temalarla alakalı, çiçekleri nasıl şekillendiriyorsanız bunları da çeşitlendirebilirsiniz. Her temaya göre sabun kalıpları var. Bunların kalıpları yurt dışından geliyor. O nedenle istediğiniz çeşitte sabunlar yapılabiliyor. Fotoğraflı sabunlar da yapabiliyoruz" dedi.

Yoğun talep nedeniyle sabun üretimini bir marka altında devam ettirmeye karar verdiğini ifade eden Özkan, sabun kokusu ve kendi adını çağrıştırması için "Missra" adıyla ürettiği sabunlarını online satış sitesi kurarak satmayı planladığını dile getirdi.

Artık özel günlerde çiçek ve şekerin yerini sabunun almaya başladığını belirten Özkan, "İnsanlar bebek doğumlarında, nişan veya nikahlarda veya diğer özel günlerde nikah şekeri veya bebek şekeri yerine sabun hediye ediyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: