Kazayla Hayatını Kaybeden Asker, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Iğdır’ın Aralık ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada kaza sonucu yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Elbistanlı...

Iğdır’ın Aralık ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada kaza sonucu yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Elbistanlı asker, gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Elbistan’a bağlı Yunusemre Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Türk isimli asker, vatani görevini yaptığı Iğdır 5. Hudut Komutanlığı’nda kazaen yaralandı. Yaralı asker, hemen Iğdır’ın Aralık ilçesi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen önceki gün saat 15.00 sıralarında hayatını kaybetti. Türk’ün acı haberi ise memleketine ve ailesine çabuk ulaştı. Oğullarının hayatını kaybettiğinin haberi ise İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı ve beraberindeki heyet tarafından ailesine verildi.

Reklam
Reklam

Türk ailesi bu kara haberle yıkılırken, genç yaşta hayatını kaybeden Mehmet Türk’ün cenazesinin Iğdır’daki işlemlerin ardından karayolu ile önce Malatya’ya getirildi. Burada Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından yine karayolu ile doğum yeri Elbistan’a getirildi. 21 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Türk’ün cenazesi ilk olarak helallik için Yunusemre Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada anne Hatice ve baba Sermet Türk, gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta zorlanan Türk ailesine, yakınları destek olmaya çalıştı. Oğluna son kez bakan anne Hatice Türk, "Vatan sağ olsun yiğidim" diye feryat ederken baba Sermet Türk de oğlunun tabutunun başından uzun süre ayrılmadı.

Ay yıldızlı bayrağa sarılı cenaze, helallik alınmasının ardından kalabalık bir kortej eşliğinde cenaze namazı için Hocazade Cami’ine götürüldü. Cenaze törenine İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, askeri erkan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve Türk’ün yakınları katıldı.

Reklam
Reklam

Cenaze namazının ardından Türk’ün cenazesi omuzlara alındı. Dualar ve gözyaşları eşliğinde Hocazade Mezarlığı’na getirilen askerin naaşı burada defnedildi.

Kaza sonucu hayatını kaybeden Piyade Er Mehmet Türk'ün 8 aylık asker olduğu öğrenildi. Ailenin en büyük çocuğu olan Mehmet’in iki de erkek kardeşi bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: