Kazdağları Için Yurt Dışında Tanıtım Çalışmaları

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağları'nın yurt dışında tanıtılması amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde girişimlerde bulunulacağını bildirdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağları'nın yurt dışında tanıtılması amacıyla Birleşmiş Milletler nezdinde girişimlerde bulunulacağını bildirdi. Gökhan, 12-16 Ağustos'ta düzenlenen "50'nci Uluslararası Troia Festivali"ne ilişkin değerlendirme toplantısında, festivalin sadece kentte yaşayan vatandaşlar değil, çevre il, ilçe ve beldelerden gelenler tarafından da ilgiyle izlendiğini söyledi. Gelecek yıl festival için daha geniş kapsamlı bir plan oluşturacaklarını dile getiren Gökhan, bir gazetecinin sorusu üzerine, Kazdağları'nın kent ve ülke için çok önemli olduğunu anlattı. Bir bölümü Çanakkale il sınırları içinde kalan Kazdağları Milli Parkı için uluslararası tanıtım çalışmaları yapılacağını vurgulayan Gökhan, şunları kaydetti: "BM bu konuda duyarlı. UNESCO'nun da tarihi mirasları koruma konusunda duyarlılığı var. UNESCO aynı zamanda doğal mirasları da koruyor. Kazdağları özelliği olan bir dağ. Flora ve faunası, o bölgedeki bitkilerin genetiği açısından bölge çok önemli. Bu konuda detaylı bir rapor yazıp orada yaşanan gelişmeleri de anlatıp BM'nin ilgili birimine göndermek istiyoruz. BM'de daimi temsilcimiz var. Aynı zamanda Avrupa Parlamentosuna da konuyu iletip kendilerine bilgi ve belge gönderip gündeme gelmesi açısından önemsiyoruz. Konuyu uluslararası anlamda dikkate çekmek lazım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: