Kazdağları'nda tartışma sürüyor

ÇANAKKALE (İHA) - Madencilerin ulusal basına tam sayfa verdikleri ilanlarda, milli park haricinde kalan kısımların Kazdağları'na ait olmadığı iddiasına, Orman Genel Müdürlüğü'nde görevli Erdoğan Üçpınarlar'dan cevap geldi. Üçpınarlar, Kazdağları ile ilgili tartışmaların gereksiz olduğunu belirterek, "Bana göre bütün Biga Yarımadası Kazdağları'dır" dedi.

Çanakkale'de düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katılan Orman Genel Müdürlüğü'nde görevli Erdoğan Üçpınarlar, madencilerin gazetelere ilan vererek milli park haricinde kalan kısımların Kazdağları'na ait olmadığı iddiasına katılmadığını belirterek, "Bu söz bence çok yanlış. Kazdağları bana göre Biga Yarımadası'nın tümünü kaplar" dedi.

Reklam
Reklam

Daha önce de bakanlık adına Bahçedere'ye gelip incelemeler yapan Üçpınarlar'ın, bu sözlerinin önemine dikkat çeken Kazdağını koruma girişimcileri ise, "Kazdağları'nın sadece milli park ile sınırlı olmadığı açıkça görülüyor. Bu verilen ilanlar bir şaşırtmacadan ibaret. İlanı verenlerin bizce coğrafya dersi almaları gerekiyor" dediler.