Kazı Çalışmalarına Yetki Belgesi Sınırlaması

Erzincan Belediye Meclisi aldığı kararla bundan sonra kazı çalışmalarını yetki belgesi olmayan kurum ve kişilerin...

Erzincan Belediye Meclisi aldığı kararla bundan sonra kazı çalışmalarını yetki belgesi olmayan kurum ve kişilerin yapamayacağını açıkladı.

Şehrin cadde ve sokaklarındaki alt ve üst yapıya zarar verilmesinin önlenmesi amacıyla böyle bir kararın alındığını belirten Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları şunları söyledi: “Erzincan Belediye Meclisimiz 04.02.2012 tarih ve 59 sayılı kararı ile makineli kazılar belediyemizden kazı yetki belgesi almış kişi veya şirketler tarafından yapılacak. 01 Ocak 20013 tarihinden itibaren meclis kararına istinaden belediyemiz sınırları içerisinde makine ile yapılacak tüm kazı faaliyetleri makine kazı yetki belgesine sahip kişi veya şirketlerce yapılacak ve her kazı için kazı sahiplerince belediyemizden izin alınacaktır. Bu sınırlamadan maksat, kazı işini yapacak kişilerin bu hususta tecrübeli ve yetkili olmalarını sağlamak ayrıca her önüne gelenin izin almadan kazı yapmasını engellemektir. Öte yandan kazı yetki belgesi alınabilmesi için makine parkı, operatör ve şoför listesi ile birlikte vergi levhası fotokopisi ve taahhütname ile belediyemize müracaat edilmesi gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: