Kazım Karabekir Paşa'nın Ölümünün 65. Yıl Dönümü

Milli mücadele döneminde Doğu Cephesi Komutanlığı görevini yürüten Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 65. yıl dönümünde Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

Milli mücadele döneminde Doğu Cephesi Komutanlığı görevini yürüten Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 65. yıl dönümünde Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

Anma töreni kapsamında Kars Valisi Eyüp Tepe ve Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Kars Tren Garı önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa Anıtı'na çelenk koydu.

Tören daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam etti.

Burada konuşan Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Ural, Kazım Karabekir Paşa'nın Doğu'da askeri alanda önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Ural, Kazım Karabekir Paşa'nın sadece askeri alanda değil, eğitim ve siyaset alanında da başarılı olduğunu belirterek, "Paşa, ilkelerini ortaya koyduğu programını başarıya ulaştırmak için doğru istihbarata ihtiyaç olduğunu çok iyi biliyordu. Bu maksatla telsiz istasyonunu faaliyete soktu. Milli mücadele dönemi boyunca istasyon, Kafkasya'daki gelişmeleri yakından takip ederek programın değişen şartlara göre hatasız yürütülmesine yardımcı oldu" dedi.

Kazım Karabekir Paşa'nın milli cemiyetlerin kuvvetlenmesinde önemli roller üstlendiğine ve milli kongrelerin yapılmasındaki öneminin büyük olduğuna değinen Ural, milli mücadelenin kazanılmasında Kazım Karabekir Paşa'nın hiç kuşkusuz ilk sıralarda yer aldığını savundu.

Konuşmanın ardından Yüzbaşı Erdem Kısacık Kazım Karabekir Paşa'nın hayatını anlatan bir sunum yaparken, Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinden Gamze Güral da "Yolcu" adlı şiiri okudu.

Törene Vali Eyüp Tepe ve Eşi Emine Tepe, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Uçar, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile askeri personel katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: