Kazım Yılmaz: Demirören, Ulusoy'un Icazetiyle Başkan Oldu

Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy ile Başkan Yıldırım Demirören arasında başlayan söz düellosunda gerilim...

Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy ile Başkan Yıldırım Demirören arasında başlayan söz düellosunda gerilim artıyor. Ulusoy ve Demirören'in konuşmasındaki bir numaralı isin olduğu belirtilen 'icazet kavgasının' şahidi Kazım Yılmaz, Yıldırım Demirören'in icazet istediğini söyledi.

Ulusoy'un, "Benden icazet isteyen adam şimdi beni kötülüyor" sözüne Demirören'in "Ben Haluk beyden icazet istemedim" cevabı vermesinin ardından gözler Ulusoy'un "Şahidim Samsunspor'un eski başkanı Kazım Yılmaz'dır" demesinden sonra Yılmaz'a çevrildi.

Reklam
Reklam

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in icazet istediğini belirten Kazım Yılmaz, sporx.com'a yaptığı açıklamada, "Yıldırım Demirören beyin bu konudaki açıklamalarını üzüntü ile izledim. Ben yalan konuşamam. Beni insanlar iyi tanır. Aziz Yıldırım bey de iyi tanır. Yıldırım Demirören bey Haluk ağabey ile bu görüşmeyi yaptığında ben oradaydım, kulaklarımla duydum. Yıldırım bey TFF başkanlığı için açık açık Haluk ağabeyden icazet istedi, yardım istedi." açıklamasını yaptı.

Kazım Yılmaz, bu olayın ne zaman nasıl olduğunun sorulması üzerine ise, "Malum federasyon seçimleri öncesiydi. Ben de o dönem Samsunspor başkanıydım. Seçim öncesi olduğu için Haluk ağabeyi Levent'teki ofisinde ziyarete gitmiştim. Misafirleri vardı beni odasında ağırladı. Sohbet ederken o sıra telefonu çaldı, 'Yıldırım Demirören arıyor' dedi. Başkan adaylığının son günüydü, saat 3 civarıydı." diyerek, şöyle devam etti:

"Telefonunu açtı konuşmaya başladılar. Ardından Haluk ağabey telefonun diafonunu açtı. Yıldırım bey aynen şu ifadeyi kullandı 'Ağabey federasyon başkanlığına adayım, sana ihtiyacım var senin icazetine ihtiyacım var yanımda ol' diye konuştu. O da 'Türk futbolu için her zaman yanında olurum' diye cevapladı.

Reklam
Reklam

Hatta Haluk ağabey 'Madem aday olacaktın niye bugüne kadar beni aramadın' dedi. Kendisi de 'Ağabey kusura bakma biraz aceleye geldi filan' diye cevapladı. 'Senin tecrübenden yararlanmak isterim' diye ekledi. 'Her zaman senden icazet almaya hazırım' dedi. O da ona 'Ben de her zaman sana yardım etmeye hazırım.' diye konuştu.

Haluk ağabey, Yıldırım Bey'e 'İhtiyacın olduğu zaman beni ara' dedi. Bu şekilde aralarında bir görüşme geçti. Buna ben şahidim. Bugün Yıldırım beyin 'hayır böyle bir şey olmadı' demesi doğru değil. Haluk ağabeyin dediği doğru.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: