Kbü Ieee Öğrenci Kulübü’nün Uluslararası Üyelik Başarısı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) IEEE Öğrenci Kulübü, IEEE 8. Bölge Öğrenci Kolları içerisine dahil oldu.2011 yılında...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) IEEE Öğrenci Kulübü, IEEE 8. Bölge Öğrenci Kolları içerisine dahil oldu.

2011 yılında dünyanın en büyük teknik organizasyonu olan (Institute for Engineers and Everybody Else) IEEE’nin öğrenci kollarından biri olarak faaliyetlerine başlayan KBÜ IEEE Öğrenci Kulübü, uluslararası üyelik koşullarını tamamlayarak IEEE 8. Bölge Öğrenci Kolları içerisine dahil oldu. Türkiye IEEE Kolları’nda toplam 36 üniversite yer alırken, Karabük Üniversitesi, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen çoğunluğu köklü üniversitelerden oluşan 36 üniversite arasına girmeyi başardı. Bundan sonraki süreçte uluslararası alanda da faaliyet gösterecek kulübün Akademik Danışmanı Arş. Gör. Caner Özcan, “Yaklaşık olarak bin 120 öğrenci üyesi bulunan kulübümüz, üyelerinin kişisel gelişimlerini ön planda tutmaktadır. Kulübümüzü, amaçlı ve sistemli büyümeyi kendine ilke edinmiş, kurumsal yapıya sahip bir marka olarak kurguluyoruz. Bunun yanında tüm etkinliklerimizi sosyal sorumluluk duygusuyla, yerel bir bakış açısında ve küresel bir düşünce yapısına sahip olarak gerçekleştiriyoruz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere, kulüp yönetimi, komitelerimiz ve bizlere desteklerini sunan öğretim üyesi hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

IEEE Öğrenci Kulübü’nü elde etmiş oldukları başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Başarılı olmak için sadece derslere girmek yeterli değildir. Karabük Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en büyük fark öğrenci inisiyatifinin ön planda tutulmasıdır. Bu bağlamda üniversitemizde bulunan öğrenci kulüp ve topluluklarımız, üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin öğrenim hayatları boyunca yararlanabilecekleri akademik, teknik, sosyal ve kişisel yetkinliklerinin geliştirilmesinde katkı ve iletişim olanağı sağlamaktadır. Bunun en güzel örneklerinden biri de IEEE Öğrenci Kulübümüzün uluslararası öğrenci kolu olmalarıdır. Ben IEEE Öğrenci Kulübümüzün ilerleyen dönemlerde yerel ve uluslararası düzeyde pek çok başarılı proje ve etkinliğe imza atmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: