KBÜ Rektörü Uysal:

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Üniversitemiz dünya standartlarında evrensel bir üniversite haline gelen, ulusal ve uluslararası platformlarda

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Üniversitemiz dünya standartlarında evrensel bir üniversite haline gelen, ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark yaratan bir üniversite konumuna geldi" dedi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5. kuruluş yıl dönümünü kutladıkları bu günlerde, hızla büyümenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

Kısa sürede yaşıtı üniversitelere fark attıklarını, 2007 yılında 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu, 116 akademik personel, 122 idari personel kadrosuyla ve 4 bin 685 öğrenciyle faaliyetlerine başladıklarını kaydeden Uysal, "Üniversitenin bugün 12 fakülte, 3 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 4 enstitü ve 7 araştırma ve uygulama merkezi bulunuyor. Üniversitemiz, 600'ü aşan akademik personeli, 400'e yaklaşan idari personel kadrosu ve aramıza yeni katılacaklarla birlikte 23 bini aşan öğrenci sayısı ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürüyor. Üniversitemiz, dünya standartlarında evrensel bir üniversite haline gelen, ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen, fark yaratan bir üniversite konumuna geldi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz