Kbü’de 1. Sosyoloji Günleri Sona Erdi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) 21-24 Nisan 2013 günleri arasında KBÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı...

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) 21-24 Nisan 2013 günleri arasında KBÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyoloji Kulübü tarafından gerçekleştirilen “1. Sosyoloji Günleri” sona erdi.

KBÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen “1. Sosyoloji Günleri” nin son gününe; İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Kenan Çayır, Yrd. Doç. Dr. Adem Sağır, İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Asistanları, Akademik ve İdari Personeli ile İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri ve Üniversite öğrencileri katıldı.

Reklam
Reklam

3 gündür devam eden 1. Sosyoloji Günleri’nde İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Kenan Çayır, “Bence çok güzel bir etkinlik oldu kaç gündür Karabük Üniversitesi’nde bulunmaktayız bize gösterilen misafirperver tutumlardan dolayı ben ve öğrencilerim çok mutlu olduk. Öncelikle masalarınızda bulunan kağıtlara sağ elinizi çizerek bu 3 gün içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz 1. Sosyoloji Günleri’nde neler öğrendiklerinizi ve ne kadar verim aldığınızı birer ok çıkararak parmaklarınıza yazmanızı rica edeceğim. Böylelikle kendi kendimizi eleştirerek bireysel bir değerlendirme yapmış olacağız” diyerek öğrencilerle interaktif bir değerlendirme yaptı.

Rahat bir iletişim ortamının oluştuğunu ifade eden KBÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Sağır ise, “ Bizler böyle etkinlikler düzenleyerek yavaş yavaş sosyolojinin adını duyurmaya başladık. Sosyoloji sadece ders kitaplarında öğretilen bir takım olgulardan ibaret değildir. Ne zaman kendinizi eleştirmeye ve sorgulamaya başlarsanız o zaman başarılı olursunuz. İşte burada sosyoloji kavramı ortaya çıkmaktadır. İnsanlar tanımadığı şeylere karşı önyargılı olurlar fakat tanıdıkça ön yargıyı üzerinizden atarsınız” dedi.

Reklam
Reklam

Teker teker öğrencilerin fikirlerinin alındığı genel değerlendirmede, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri ve KBÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri bir arada olmaktan ve böyle birliktelikler sayesinde kaynaşmış olmanın farkındalığının çok güzel olduğunu ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: