Kbü’de ‘hz. Peygamber Ve İnsan Onuru’ Konulu Panel Düzenlendi

Kutlu Doğum haftası çerçevesinde Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Hz....

Kutlu Doğum haftası çerçevesinde Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ konulu panel düzenlendi.

KBÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Koçyiğit’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Panelde açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Koçyiğit “Allah’ın Resulü’nü sadece bir hafta ile sınırlamak değil yılın tamamına hatta bir ömre yaymak gerekir. O yüzden Allah’ın Resulü ve onun örnek hayatı anlatılmakla kalmayıp aynı zamanda da yaşanmalıdır. Biz inanıyoruz ki; Allah onurlu bir varlık olarak insanı yaratmıştır ve insan yaratılırken bütün varlıklara üstün kılınmıştır” diyerek insan ve insan onuru hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Reklam
Reklam

İnsanın yaratılırken artı değerli olarak yaratıldığını vurgulayan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaattin Gültekin ise, “Onur, insanın yaratılışından kaynaklanır. İnançlarımız bizleri var eden temel olgulardır. İnsanın kendini rahatça ifade edebilmesi için hür olması gerekir. Bu yüzden İslamiyet bir hürriyet dinidir” diyerek, islam felsefesinde insan onuru çerçevesinde inanç ve inanç hürriyeti konularına değindi.

İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Tezcan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yiğitoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Selim Yılmaz’da değişik örneklerle panelistleri bilgilendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: