Kbü’de “sporda Liderlik Ve Örgütsel Başarıda 5 Element Kuramı” Konulu Konferans Düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun girişimleriyle, Sağlık Kültür ve Spor Daire...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun girişimleriyle, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonunda “Sporda Liderlik ve Örgütsel Başarıda 5 Element Kuramı” konulu konferans düzenlendi.

KBÜ Fen Fakültesi konferans salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Can, liderliğin kişinin kendisiyle başlayıp hiç bitmediğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Yusuf Can, liderliğin sadece bazı kişilerde olan bir özellik olmadığını belirterek, “Her insanın liderlik yapabileceği bir yeteneği ve liderlik yapabileceği bir alanı mutlaka vardır. Asıl olan kişinin o niteliklerini fark edip geliştirmiş olması, o imkanlara kavuşmuş olması ve o imkanlar içerisinde kendisine ihtiyaç duyulduğu andan itibaren bir inisiyatif kullanarak ve bir vizyon ortaya koyarak aynı zamanda da bir misyon üstlenerek liderlik yapma niteliğine sahip olmasıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Can, ayrıca sunumlarında, bir liderde bulunması gereken özellikler, keşifler ve yetenekler, gerçek liderlerimiz, lider olmanın 6 temel şartı, Oxcel’in liderlik nitelikleri, liderlik nitelikleri, evrensel liderlik değerleri, sporda liderlik kavramı, örgütsel başarının tanımı, örgüt liderinin önemi ve Kevin Fong’un liderlik ve örgütsel başarıdaki 5 elementi hakkında katılımcıları ayrıntılı olarak bilgilendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz