Kbü’den Büyük Başarı

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Webometrics'in yaptığı Dünya Üniversiteleri sıralamasında bin 812 basamak yükseldi.KBÜ, Webometrics'in yaptığı Dünya...

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Webometrics'in yaptığı Dünya Üniversiteleri sıralamasında bin 812 basamak yükseldi.

KBÜ, Webometrics'in yaptığı Dünya Üniversiteleri Ocak 2013 sıralamasında 21 bin 250 Üniversite arasında 2 bin 974. sırada yer aldı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KBÜ'nün 164 Türk Üniversitesi arasında 63. sırada yer aldığını söyledi.

Uysal, Webometrics 2013 verileri açıklanması ile Karabük Üniversitesinin yükselişinin devam ettiğini belirterek, “ Webometrics Ocak 2010 Dünya üniversiteleri sıralamasında 4 bin 786. sırada yer alan Karabük Üniversitesi üç yıl sonunda Ocak 2013 Dünya Üniversiteleri sıralamasında bin 812 basamak atlayarak 2 bin 974 sıraya yükseldi. İspanya Ulusal Araştırma Konseyi'nin bünyesinde faaliyet gösteren merkez tarafından yürütülen ve dünya üniversitelerinin yapmış oldukları her türlü bilimsel çalışmaların, ulusal ve uluslararası yayınlar, ders notları, bilimsel toplantı sunumları gibi internet ortamından bilim arenasına aktarılmasının ölçüldüğü, internet ortamında paylaşılan bilimsel çalışma ve etkinliklerin değerlendirildiği bu çalışmada Karabük Üniversitesi yükselmeye devam ediyor. Webometrics Ocak 2013 Dünya Üniversiteleri sıralamasında, Karabük Üniversitesi değerlendirmeye alınan 21 bin 250 Dünya üniversitesi arasında 2 bin 974. sırada yer alırken 164 Türk üniversitesi arasında da 63.sırada yer aldı” dedi.

Reklam
Reklam

Rektör Uysal bu başarının herkesin olduğunu da ifade ederek, “ Karabük Üniversitesi kurulalı henüz 5 yıl olmasına rağmen, değerli çalışma arkadaşlarımın üstün gayretleri neticesinde bugün kalitesi ve faaliyetleriyle ülke sınırlarını aşmış bir Dünya Üniversitesi olmuş ve rakiplerine açık ara fark atmıştır. Bu başarıdan dolayı Karabük Üniversitesi’nin tüm değerli çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarımızın katlanarak devam etmesini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: