Kbü’den Büyük Usta'ya Anma Gecesi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müzik Kulübü tarafından “Neşet Ertaş’ı Anma...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müzik Kulübü tarafından “Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi” düzenlendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Müzik Kulübü tarafından, 2006 yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü verilen, UNESCO’nun 2010 yılında 'Yaşayan İnsan Hazinesi' olarak kabul ettiği 25 Eylül 2012’de yaşamını yitiren usta sanatçı “Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi” düzenlendi. Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen “Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi”ne Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Dekanlar, Müdürler, üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Bozkırın tezenesi, büyük üstadı anma gecesinde, aslen Kırşehirli olan Safranbolu doğumlu Güzel Sanatlar Lisesi mezun aynı zamanda da Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvar öğrencisi Ömer Günay ve ekibi tarafından usta sanatçının Zahide’mden Mühür Gözlüm' e, Gönül Dağı'ndan Neredesin Sen'e, Gönül Yarası'ndan Benim Yurdum 'a kadar birbirinden güzel türküleri ve bozlakları seslendirildi. Büyük üstat “Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi”nin sonunda Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Büyük üstadı sizlerin de unutmamış olması beni gerçekten, ziyadesiyle memnun etti. Büyük üstat bu ülkenin köşe taşlarından bir tanesidir. Bizleri biz yapan değerlerdendir. Bizleri biz yapan değerleri bizler hatırlıyorsak bu bizler için en büyük mutluluktur. Ben emeği geçen değerli öğrencilerimi gözlerinden öpüyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal konuşmasının ardından Ömer Günay’a gecenin anısına hediyelerini takdim etti. Yoğun katılımla gerçekleşen Bozkırın tezenesi Büyük Üstat’ı anma gecesi, renkli dakikalara tanık olarak son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: