KCK Ana Davasında Zazaca Savunma Kabul Edildi

Terör örgütü PKK’yı da bünyesinde bulunduran KCK ana davasında Kürtçe’nin Kırmançi lehçesinden sonra Zazaca lehçesinde...

Terör örgütü PKK’yı da bünyesinde bulunduran KCK ana davasında Kürtçe’nin Kırmançi lehçesinden sonra Zazaca lehçesinde de savunma kabul edildi. Delil ikamesi yapılan tutuklu sanıklardan Bahri Çeken, Zazaca savunma yaptı, tercüman aracılığıyla Türkçe’ye çevrildi.

Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 108’i tutuklu 175 kişinin yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına 38 sanık katıldı. Diğer sanıklar ise raporlu olduğu gerekçesiyle katılmadı. Mahkeme heyeti, sanıklarla ilgili delil ikamesine devam edeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Sanık Bahri Çeken, anadilinin Zazaca olduğunu ve tercümanın hazır olduğunu söyledi. Mahkeme, tercümana yemin ettirdikten sonra duruşmaya devam etti. Sanığın konuşmaları Türkçe’ye çevrildi. Mahkeme heyeti, ek ve delil klasörlerinde KCK Türkiye yapılanması sorumlularının konuşmalarında Bahri Çeken’den bahsettiğini belirtti. Mahkeme, dosyanın gizli tanıkları X ve Mercek’in sanık hakkında bilgi verdiklerini aktararak, bunları Çeken’e sordu. Çeken ise ticaretle uğraştığını ifade ederek, suçlamaları kabul etmedi. Duruşmayı BDP’li Aysel Tuğluk da izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: