Kck Davası Avukatları Ve Bdp’li Milletvekillerinden Açıklama

KCK duruşmasında salonu terk eden avukatlar ve milletvekilleri, mahkeme heyetini eleştirerek, "12 Eylül yargılamalarını aratmayacak...

KCK duruşmasında salonu terk eden avukatlar ve milletvekilleri, mahkeme heyetini eleştirerek, "12 Eylül yargılamalarını aratmayacak yargı skandalı yaşanıyor" dediler.

KCK terör örgütünün basın komitesine ilişkin 36’sı tutuklu 44 kişi hakkında açılan davada salonu terk eden avukatlar, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleriyle birlikte basın açıklaması yaptılar. Salonu terk ettikten sonra adliye önünde açıklama yapan Avukat Ercan Kanar, taleplerinin reddedildiğini, bundan dolayı salonu terk ettiklerini belirtti. Milletvekillerinin dahi salona alınmadığını belirten Kanar, “12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünde 12 Eylül yargılamalarını aratmayacak kadar yargı skandalı bu davada yaşanıyor. Milletvekillerinin denetiminden, halkın denetiminden kaçan bir yargılama var bugün. O nedenle bizler avukatlar olarak, halkın hak arama özgürlüğünün avukatlar olarak protesto ederek duruşmadan çıktık” dedi.

Reklam
Reklam

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 12 Eylül’ü arattığını iddia etti. “Sıkıyönetim askeri mahkemelerinde 30 sene görev yaptık” diyen Kaplan, "Aradan geçen 32 yıl sonra 15. Ağır Ceza Mahkemesi şu an 12 Eylül’ü aratıyor. 12 Eylül mahkemelerinden daha siyasallaşmış ve zaten adaletli olmadığı için kaldırılmış olan bu mahkemede dün hiçbir neden yokken aleniyet kararını ihlal eden bir karar verildi. İzleyici alınmayacak. Milletvekilleri salona alınmayarak görevleri engellendi" diye konuştu.

Kısa bir açıklama yapan BDP Milletvekili Sebahat Tuncel de, “12 Eylül darbesi siyasaldı. O zaman kurulan mahkemeler de bunun gereğini yapıyordu. Bugün 12 Eylül uygulamalarının güncellenmiş halini görüyoruz. Biz 12 Eylül uygulamalarının karşısında olacağız” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: