KCK Davası Yarına Ertelendi

İkinci KCK davasında Mahkeme Başkanı sanıklara soru sorduğu sırada avukatların sık sık itiraz etmesine tepki...

İkinci KCK davasında Mahkeme Başkanı sanıklara soru sorduğu sırada avukatların sık sık itiraz etmesine tepki gösterdi. 4-5 avukatın her konuya karıştığını belirten Başkan, duruşmayı yarına ertelediğini söyledi.

Duruşmada sanık kürsüsüne çağrılan sanık Şaziye Önder, savunması sırasında Kürtçe konuştu. Sanık Önder, Mahkeme Başkanı’nın sorularına da Kürtçe cevap verdi.

Bu sırada bazı avukatların itirazlarına devam etmesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Böyle yargılama olmaz. Mahkemeyi başkan idare eder. Burada 150 avukat var ama her türlü konuda 3-4 avukat cins cins konuşuyor. Ara veriyorum, yarın devam edeceğiz. Sanıkları dışarı alın arkadaşlar.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkanın duruşmayı bitirmesine sanıklar, avukatlar ve izleyiciler tepki gösterdi. Mahkeme heyeti cübbelerini çıkardığı sırada salondan ‘yuh’ sesleri yükseldi. İzleyiciler alkışlarla duruşmanın bitirilmesini protesto etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: