KCK davasında 5 kişi tahliye edildi

Diyarbakır'da bugün görülen terör örgütü KCK ana davasının 41. duruşmasında 6. Ağır Ceza Mahkemesi 5...

Diyarbakır'da bugün görülen terör örgütü KCK ana davasının 41. duruşmasında 6. Ağır Ceza Mahkemesi 5 kişiyi tahliye etti.

Diyarbakır'da devam eden terör örgütü KCK ana davasının bugün görülen duruşmasında iddia makamının 4 kişiye tahliye talep etmesinin ardından ara veren mahkeme, İhsan Sevitek, Abdurrahim Tanrıverdi, Seyithan Şen, Adnan Bayram ve Veysi Akar’ı tahliye etti.

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen terör örgütü KCK ana davasının 41'inci duruşmasının öğleden sonraki bölümünde delillerin okunmasına devam edildi. Tutuklu 25 sanığın raporlu olmasından dolayı 79 sanık ve avukatının hazır bulundu. Duruşma sonunda talebi alınan Cumhuriyet Savcısı Levent Kaya, üzerlerine atılı suç ve tutukluluk sürelerini göz önünde alarak tahliye talebinde bulundu. Tahliye taleplerini değerlendirmek üzere ara veren mahkeme heyeti bir süre sonra kararı açıkladı. 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Menderes Yılmaz’ın okuduğu kararda 5 kişi tahliye edildi. Tahliye edilen isimler ise şöyle: İhsan Sevitek, Abdurrahim Tanrıverdi, Seyithan Şen, Adnan Bayram, Veysi Akar.

Reklam
Reklam

Delil ikamesi biten 14 kişiden 5’in tahliye edilmesine karar veren mahkeme yargılanan diğer sanıkların durumuyla ilgili olarak da 23 Şubat’ta karar verecek. Mahkeme başkanı Yılmaz, KCK/TM anadavası’nın bir sonraki duruşma tarihini ise 9 Nisan olarak belirledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz