Kck Davasında Yargılanan Avukatlara Meslektaşlarından Destek

İstanbul'da terör örgütü KCK'ya yönelik dava öncesinde adliye önünde bir araya gelen avukatlar, yargılanan meslektaşlarına...

İstanbul'da terör örgütü KCK'ya yönelik dava öncesinde adliye önünde bir araya gelen avukatlar, yargılanan meslektaşlarına destek verdi.

Terör örgütü KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında 41 avukatın da bulunduğu 50 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde toplanan avukatlar, ikinci KCK davasında yargılanan meslektaşlarına destek verdi. İstanbul Barosu Başkanı Avukat Doç. Dr. Ümit Kocasakal, “Görevlendirilmiş mahkemelerde yargılanmayı bekliyorlar. Savunma ve avukat Türkiye’de şu anda tarihte hiç olmadığı kadar baskı altındadır. Avukatlar ve barolar ele geçirilmeye çalışılmalıdır. Bizler hiçbir ayrımda bulunmaksızın avukata ve savunmaya yönelen her türlü saldırıya, hukuksuzluğa karşı onların yanında yer alıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Meslektaşlarına destek veren bir başka avukat ise, “Bağımsızlığını, dokunulmazlığını, özgürlüğünü savunmak için toplandık. 22 Kasım’da siyasi iktidarın emriyle hukukun bütün hakları çiğnenerek halkın hak arama temsilcileri olan 41 meslektaşımız, tüm yazılı hukuk kuralları ayaklar altına alınarak gözaltına alındılar. Hukuk kuralları çiğnenerek düzmece sözde delillerle tutuklandılar. Ortaya hukuk ucubesi bir dava çıktı. Bugün az sonra başlayacak olan bu davada gerçek yargılayanlar bizler olacağız. Meslektaşlarımızın hak arama özgürlüklerini dile getireceğiz” diye konuştu.

Açıklama sırasında yurtdışından gelen birçok avukatın da davayı izlemek ve meslektaşlarına destek vermek için geldikleri görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: