KCK Davasından Tahliye Olan Akengin: Kurşun Sıkma Dönemi Bitmiştir

Terör örgütü KCK ana davasının tahliye olan sanıklarından Dicle eski belediye başkanı Abdullah Akengin, Türkiye’de...

Terör örgütü KCK ana davasının tahliye olan sanıklarından Dicle eski belediye başkanı Abdullah Akengin, Türkiye’de artık kurşun sıkma döneminin bittiğini söyledi. Başlatılan çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akengin, Kürt ve Türk halkı arasında bir husumet bulunmadığını vurguladı. Akengin, “Türkün Kürde, Kürdün Türk’e kurşun sıkma dönemi bitmiştir.” dedi.

Terör örgütü PKK’nın silahlı unsurlarının sınır dışına çekilmesi ile ilgili KCK’lı yöneticilerin ciddi kaygılarının olduğunu belirten Akengin, “Kandil Öcalan’ın görüşlerini önemsiyor ve değer veriyor. Ama kaygılı oldukları hususlarda var. Bunların giderilmesi için Kandil ile İmralı’yı bir şekilde görüştürmek lazım. Sonuçta bu Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek bir gelişme. Bu yoldan geri dönülmemesi için hükümet oy hesabı yapmadan daha somut riskler alarak, sürecin kapısını aralamalı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çözüm süreci ile birlikte yaklaşık 3 aydan bu yana silahların sustuğunu kaydeden Akengin, “Sayın Öcalan ile hükümet arasında başlatılan görüşmelerle birlikte bölgede şu an silahlar susmuş durumda. 3 aydır çocukları askerde olan aileler ilk kez bu kadar rahatlar. Ama birileri neden cenaze gelmiyor diye bu süreci eleştiriyor. MHP’nin tutumunu anladık, çünkü onlar kandan besleniyor. Çatışma ve göz yaşı olmadan onlar siyaset üretemez. Ancak sosyal demokrat olduğunu iddia eden CHP’nin tutumu bizce MHP’den daha tehlikeli. Ölümlerin yaşanmıyor olması bu iki partiyi rahatsız etmiş durumda. Ama kim rahatsız olursa olsun, hiçbir insan evladının kanı hiç birimizinkinden daha değerli ve kıymetli değildir. Artık Türkün Kürde, Kürdün Türk’e kurşun sıkma dönemi bitmiştir.” ifadelerini kullandı.

KCK davasında kaçma şüphesiyle cezaevinde tutuklu kaldıklarını ifade eden Akengin, “Ben ve arkadaşlarım 4 yıl kaçma şüphesiyle tutuklu kaldık. Ama görüldük ki biz hiçbir yere kaçmıyoruz işte buradayız. Halen kaçma şüphesiyle cezaevinde tutuklu bulunan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımızın cezaevinde kalmasını gerektirecek hiçbir bir hukuki gerekçe kalmadı. Çözüm sürecine en büyük destek, KCK davasından tutuklu bulunan arkadaşlarımızın serbest bırakılması barışa en büyük kattı olur. Onların tümü serbest bırakılıp sürece dahil edilmeleri gerekiyor. Çünkü onların hepsi tecrübeli ve Sayın Öcalan’ı çok iyi anlayan kişiler. O zaman işler daha iyi rayına oturmuş olur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: