KCK duruşmasında, avukat krizi çözülmezse mahkeme suç duyurusunda bulunacak

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'nın Türkiye yapılanmasıyla ilgili davada avukat krizi yaşandı. Diyarbakır...

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'nın Türkiye yapılanmasıyla ilgili davada avukat krizi yaşandı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan 24. duruşmaya, müdafi avukatları katılmadı.
Mahkeme, Diyarbakır Barosu'nun kullandığı Otomatik CMUK Atama Sistemi (OCAS) üzerinden görevlendirme yapılan avukatlara, duruşmalara katılmaları için tebligat yazılmasına, tebligatta duruşmaya katılmamaları halinde, haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaya karar verdi. Mahkeme heyeti, Diyarbakır Baro Başkanlığına da ''derhal müdafi atanması için'' yeniden yazı yazılmasını, aksi takdirde haklarında suç duyurusunda bulunulacağının bildirilmesini kararlaştırdı.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bugün tutuklu sanıklardan Nizamettin Onar, Zeynel Mat, İhsan Seviktek, Abdurrahim Tanrıverdi, Adnan Bayram, Veysi Akar ile tutuksuz sanıklardan Abdullah Demirbaş ve Perihan Sakin hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, sanık avukatlarının duruşmaya katılmaması nedeniyle daha önceki duruşmalarda sanıklara müdafi isteyip istemediklerinin sorulduğunu, sanıkların da mahkemeye ''yargılamaya müdafileriyle devam etmek istediklerini'' bildirdiğini, bunun da ''avukat istedikleri'' anlamına geldiğini hatırlatarak, ''Bu nedenle önceki duruşmada Diyarbakır Baro Başkanlığına re'sen avukat atamasının yapılması için yazı yazılmasını kararlaştırmıştır. Baronun gönderdiği cevap yazısında, 'dosyada çok sayıda avukat bulunduğu gerekçesiyle yeniden avukat görevlendirmeye gerek görülmediği' belirtilmiştir.'' diye konuştu.
Mahkeme Başkanı Yılmaz, Diyarbakır Barosu'nun kullandığı Otomatik CMUK Atama Sistemi (OCAS) üzerinden bazı avukatlara görevlendirme çıkardıklarını, ancak avukatlardan biri dışında diğerlerinin mazeret bildirmeden duruşmaya katılmadıklarını söyledi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, aralarında bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile YSK tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de bulunduğu 104'ü tutuklu, 152 sanık hakkında ''devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', ''terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'' ve ''terör örgütüne yardım ve yataklık etme'' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davası duruşmasını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi üyesi Oğuz Oyan, BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, 10 BDP milletvekili izledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz