KCK operasyonunda gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi

Mardin'de bölücü terör örgütü PKK'yı da bünyesinde barından KCK'nın şehir yapılanmasında yer aldıkları iddiası ile...

Mardin'de bölücü terör örgütü PKK'yı da bünyesinde barından KCK'nın şehir yapılanmasında yer aldıkları iddiası ile 3 gün önce gözaltına alınan 22 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Zanlılar sabah saatlerinde polisin aldığı yoğun güvenlik tedbirleri altında Mardin Adliyesi'ne getirildi. Hakim karşısına çıkacak KCK sanıklarına destek vermek için BDP’liler Mardin Adliyesi'ne akın etti. Polisin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı adliye önünde giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, avukatlarla görüştükten sonra adliye çıkışında açıklama yaptı. Kaplan, adliye önünde bekleyenlere desteklerini büyütme çağrısı yaparak, “Bu siyasi bir operasyondur. Belediyelerde çalışan İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, eski belediye başkanı, başkan yardımcılarını buraya almışlar, eski Yahudi meseleleri gibi yazıp ortaya çıkarıyorlar. 2007-2008-2009 eski olayları çıkarıyorlar. Onları alarak halkı durdurmaya durduramazlar. Bu sorun şerefli bir sorundur. Özgürlük ve barış için bunlar çalıştılar. Bunun için buradalar.” dedi.
Gözaltına alınan zanlıların, PKK/Kongra-Gel terör örgütü üyesi oldukları, eylemleri organize ettikleri, eylemlere katılarak örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri, örgütün faaliyetleri çerçevesinde suç işledikleri, KCK sistemine bağlı olarak Mardin Kent Meclisi adı altında illegal bir yapılanma oluşturdukları iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.
Operasyonlarda gözaltına alınan ve adliyeye sek edilenler arasında, BDP eski il başkanları Cemal Veske, Ali Aslan, İl Genel Meclisi üyeleri Rıdvan Tarhan, Tahir Adal, Emine Damar, eski ilçe yöneticileri Fazile Aksoy, Veysi Karılkız, Tarık Acay ve İl Saymanı Bedii İçen, belediye meclis üyeleri Orhan Doğan, Ali Özkan, Şükran Akkoyun, Osman Akkoyun, Adil Başaran, Hamit Turan, Abdullah Bulut, Hürriyet Damar, Nusaybin eski Belediye Başkanı Mehmet Tarhan, BDP üyeleri Orhan Adlak ve Gülten Yıldız ile Eğitim-Sen eski il başkanları Doğan Angay, Seyfettin Yavuz ve Hamdullah Yıldırım bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz