KCK Tutuklularından Barış Sürecine Destek

Terör örgütü KCK davasında, kadın sanıklar adına söz alan eski BDP'li Emine Yer, barış sürecine...

Terör örgütü KCK davasında, kadın sanıklar adına söz alan eski BDP'li Emine Yer, barış sürecine destek verdiklerini söyledi. Terör örgütünün bırakacağını açıkladığı tutsak askerlerin ailelerinin kadınlar gününü kutlayan Yer, "Tutsak ailelerinin heyecanını paylaşıyoruz. Umut ediyoruz ki bu heyecanı tüm tutsak aileleri de yaşar." dedi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen terör örgütü KCK davasında, saat 10.50'de duruşmaya kısa bir ara verildi. Saat 11.00'de başlayan duruşmaya, Sebahat Tuncel de mor renkli yöresel bir kıyafetle katıldı. Ayrıca 350 kişilik izleyici bölümünde sadece 8 erkek izleyici haricinde mor renk ağırlıklı yöresel kıyafetler giymiş çok sayıda kadının yer aldığı gözlendi.

Reklam
Reklam

Duruşmanın başlamasıyla BDP il yöneticilerinden tutuklu sanık Hülya Yer, tüm kadın tutuklular adına bir açıklama yapmak istediğini söyledi. Sanık Yer, bugünün 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü' olduğunu belirterek, tüm kadınların gününü kutladı.

Paris'te 3 Kürt kadının öldürüldüğünü belirten sanık Yer, "Bizler bu katliamı, kadınların özgürlük mücadelesine yapılmış bir katliam olarak görüyor ve kınıyoruz." diye konuştu.

Çözüm sürecinin Öcalan tarafından büyük bir emek ve özveri ile geliştirildiğini iddia eden sanık Emine Yer, "Çözüm sürecinin destekçisi ve ısrarcısı olacağımızı belirtiyoruz." dedi. Bu vesile ile terör örgütü PKK'nın, elinde bulunan tutsakların bırakılacağına dair atmış olduğu adımı desteklediklerini de belirten Yer, "Tutsak ailelerinin heyecanını paylaşıyoruz. Umut ediyoruz ki bu heyecanı tüm tutsak aileleri de yaşar." ifadesini kullandı.

Duruşmaya, TRT spikerleri tarafından iddianamenin dönüşümlü olarak okunması ile devam edildi.

Öte yandan, KCK sanık avukatlarından Fırat Epözdemir, genel başkanı olduğu Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) adına yaptığı yazılı basın açıklaması ile tüm kadınların 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü katladı.

Reklam
Reklam

Avukat Epözdemir, açıklamasında "Türkiye'de hergün baskı, şiddet ve hatta öldürmeyle karşı karşıya kalan kadınlar, bu şiddete rağmen boyun eğmeyip, eşit ve özgür bir yaşam için direnmeye devam ediyor. Adeta kendi küllerinden yeni bir bakış yaratan kadınlar, ülkenin özgürlük ve demokrasi mücadelesinde her zaman en önde yerlerini almış ve almaya devam etmektedirler." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: