KCK'da ikinci iddianame mahkemeye gönderildi

İstanbul’da, terör örgütü KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ikinci iddianame tamamlandı. İstanbul 16. Ağır Ceza...

İstanbul’da, terör örgütü KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ikinci iddianame tamamlandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede çoğu avukat, 35’i tutuklu 50 şüpheli yer alıyor.

Soruşturma savcısı İsmail Tandoğan tarafından hazırlanan iddianame, dün Başsavcı Vekili Fikret Seçen’e verilmişti. Seçen’in incelemesi ve onayının ardından iddianame, bugün İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Çoğunluğunu avukatların oluşturduğu 35’i tutuklu 50 şüphelinin yer aldığı iddianame, 892 sayfadan oluşuyor. Eski milletvekillerinden Mahmut Alınak’ın da şüpheli olduğu iddianamenin bir numaralı şüphelisi avukat Mehmet Nuri Deniz. Şüpheliler örgüt yöneticisi olmak ve örgüt üyeliği ile suçlanıyor.

Reklam
Reklam

İddianamede, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından KCK’ya yönelik ilk iddianamenin kabul edilmesiyle açılan dava ile birleştirme talebi olmadığı belirtildi. İddianamede 200’e yakın ek delil klasörü bulunduğu kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: