KCK'lı Belediye Başkanları Tekrar Hakim Karşısında

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu KCK davasında, 8'i tutuklu 13 sanık, 5'inci...

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu KCK davasında, 8'i tutuklu 13 sanık, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde üçüncü kez hakim karşına çıktı. Sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapıldığı mahkemenin bulunduğu M Tipi Cezaevi'ne getirildi.

Van'da, 7 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik operasyonda, aralarında BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP İl eski Başkanı Cüneyt Caniş, Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler'in de bulunduğu, 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 10'u tutuklandı. Yapılan soruşturma sonrası, KCK şüphelileri hakkında hazırlanan iddianameyle 'örgüt üyeliği' suçundan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 100 avukatın müdahil olduğu ilk duruşma sonrası mahkeme heyeti, Özalp ilçesi Belediye Başkanı Murat Durmaz ve Edremit ilçesi Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan'ı tahliye etti. 8'i tutuklu 13 sanık ise bugün ücüncü kez hakim karşısına çıktı.

Reklam
Reklam

Aralarında, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da bulunduğu 8'i tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında Van F Tipi Cezaevi'nden duruşmaya getirildi. Sanıkların duruşma salonuna alınmasından önce de jandarma, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür ve BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderilioğlu ve sanık yakınları da duruşmayı izlemek üzere salona girdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: